سلام/ 1. به خاطر انتخاب همسر و ازدواج موفق به شما و خانم تون تبریک می گویم.
2. سرزنش های بی جا و بی دلیل مانع از کشف علت اصلی ناکامی ها و شکست ها می شود و به عزت نفست آسیب می زند.
3. این مشکلات امروزه چیز عجیب و نادری نیست. خیلی ها شغلشان را از دست می دهند. این را درست درک کن و انکار نکن.
4. اما فورا یک کار ساده مثل رانندگی در آژانس یا کار روز مزد و... کارگری در یک کارگاه با مزد کم یا خیلی کم را شروع کن و هم زمان تلاشت را برای پیدا کردن شغل مناسب شأن و سوادت ادامه بده. یعنی به جای نشستن در خانه و پیگیری و ... برو سرِ یک کاری و شب ها ایمیل به دوستان یا شرکت ها و موسسات و... بزن یا از اطرافیان بخواه تا برایت کار دنبال کنند.
5. رابطه ی مالی پدر و فرزند که واجب النفقه هستند نباید این قدر بد جلوه کند اگر پدرت اجاره تو را ندهد کمیته امداد بدهد؟! پدرت هست این خیلی مفهوم مبارک و مقدسی است اصلا نباید سرشکستی ایجاد کند. کلاشی و سربار بودن با کمک به موقع دادن و گرفتن فرق می کند. ناراحت نباش و سربلند از او تشکر کن. اگر توصیه شماره 4 مرا فورا عمل کنی هیچ انسان بدبینی هم تو را محکوم و تحقیر نمی کند.
6. کار، شرافت است. مهم نیست چه کاری باشد. مهم تلاش و کوشش و کسب حلال است.
در این میان "تلاش و فعالیت" خیلی در نگاه خداوندمتعال، گرامی است مانندِ جهاد در راه خدا ؛ و بیهودگی و منفعل نشستن و بی کاری و علافی، منفور است و چنان آدمی صید شیطان.
7. به همسرت عاشقانه و مکرر مهربانی کن و ابراز علاقه کن.
سلام/ بله مهم اطاعت از خداست آن گونه که خودِ خدا گفته و خواسته نه آن طور که افراد هوس می کنند یا دوست دارند یا می پسندند. بندگی کردن یعنی برده ی خدا بودن با رییس بازی برای خدا فرق می کند.
به دو نکته ساده اما مهم ، خوب دقت کنید:
1. روزه گرفتن ربطی به آرایش و لاک ندارد! مهم طهارت است که از مقدمات واجب و لازمِ "روزه داری" است. یعنی هنگام غسل واجب -یا وضو برای نماز- باید آب به پوست بدن و ناخن ها برسد. تا غسل یا وضو صحیح باشد. اما بعد از وضو می شود لاک زد و می شود از هر وسیله آرایشی متعارفی استفاده کرد.
2. اما نکته دیگر ضرورت رعایت حجاب در مقابل نامحرم است به عنوان یک واجب شرعی. حتما می دانید که غیر از موی سر، زینت و آرایش را نباید نامحرم ببیند. هرچند بی حجابی گناه کبیره است اما باطل کننده ی روزه نیست -البته با رعایت نکته اول که روزه صحیح باشد- مثل دروغ گفتن که قطعا حرام است مثل غیبت کردن که حرام است اما روزه را باطل نمی کند.
هرچند در سوال شما منظور آرایش کردن داخل منزل است. اما برای همه توضیح دادم.
در ضوابط خواهش کرده ام که سوالات فقهی را از دفتر مرجع تقلیدتان بپرسید اما این مسئله بسیار عمومی و اساسی است. و اگر اختلافی در چنین احکام روشنی دیده شود محل تامل جدی علماست و قابل اعتنا نیست.