حجت الاسلام شهاب مرادی با بیان اینکه کمکاری نظام آموزشی و تربیتی موجب بروز معضلاتی همچون مصرف مشروبات الکلی، فحشا و فساد در جامعه شده گفت: نهادهای متولی فکری برای تخلیه هیجانات جوانان نکردهاند و تنها نقش ناظر و ناظم را برای آنها به عهده دارند.
حجت الاسلام شهاب مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد افزایش قاچاق مشروبات الکلی و خطر گرایش جوانان به شرب خمر گفت: اخبار و گزارشات منتشرشده نشان میدهد که نیروی انتظامی تمام تلاش خود را برای مبارزه با قاچاق هرگونه مواد مخدر و مشروبات الکلی به کشور انجام داده ولی موضوع قاچاق الکل با تمام کالاهای دیگر متفاوت است زیرا دشمن روی این کالای خاص سرمایه گذاری ویژه ای انجام داده است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی قاچاق مشروب به ایران را بیمه کردهاند
وی افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی به نوعی قاچاق مشروبات الکلی به ایران را بیمه کرده اند که شاید قیمت تمام شده این کالا برای قاچاقچیان مفت تمام شود ولی هدف از این اقدام فروش مشروبات الکلی با نیت درآمدزایی نیست بلکه تباه کردن جوانان ایرانی است.
این کارشناس مهارتهای زندگی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان مبنی بر تباه شدن جوانان بر اثر کم کاری و اهمال نهادهای فرهنگی گفت: کم کاری نظام آموزشی و تربیتی اعم از دولتی و غیردولتی موجب بروز معضلاتی مرتبط با مشروبات الکلی، فحشا و فساد در جامعه می شود که راهکار مقابله با آن تقویت شخصیت دینی و معنوی جوانان و نوجوانان است. باید تمامی افراد مذهبی و متدین، رسانه ها و دستگاههای آموزشی و مروج فرهنگ و دین در جامعه در تقویت بنیانهای دینی و اعتقادی قشر جوان پویا باشند گویی که زمان جنگ است و باید با این دشمن فرهنگی مقتدرانه بجنگیم.
اعلام آمارها معضلات اجتماعی به رقابت میان رسانهها تبدیل نشود
وی خطاب به رسانه ها و برخی مسئولان گفت: هر چند این موضوع بسیار مهم و نگران کننده است اما نباید اعلام آمارهای بالا در مصرف مخدرها و مشروبات الکلی و فساد در جامعه به رقابت میان رسانه ها تبدیل شود زیرا انتشار چنین خبرهایی می تواند از مصادیق اشاعه فحشا باشد
مصرف کنندگان الکل در کشورهای غربی هم افرادی طرد شده هستند
حجت الاسلام مرادی مساله مبارزه با مصرف مشروبات الکلی را منحصر به دین و شریعت ندانست و افزود: حتی در کشورهای غربی هم این اعمال ناصحیح بوده و جامعه، معتادان به الکل را طرد می کند و از شان اجتماعی کمتری برخوردارند.
وی تصریح کرد: در روایات آمده است رسول خدا (ص) فرمودند: اگر روزی تمامی بدیها و شرها را در اتاقی کرده و درب آن را قفل کنیم و این قفل دو کلید داشته باشد یکی دروغ است و دیگری شرب خمر و مصرف مشروبات الکلی که در شریعت اسلام گناه کبیره است و انسان را از چشم خدا می اندازد به نحوی که تا چهل روز نماز و عبادتش مورد قبول درگاه خدواند قرار نمی گیرد.
ضرورت حساس کردن جامعه به حلال و حرام خوراکیها
حجت الاسلام مرادی همچنین با بیان اینکه باید در جامعه نسبت به حلال و حرام بودن خوراکیها حساسیت ایجاد شود گفت: تاجران باید دقت کنند که محصولات حلال را به کشور وارد کنند هرچند نظارتها به خوبی انجام می شود و فروش اینگونه محصولات حرام در کشور ممنوع است ولی اگر برچسب حلال را بر محصولات غذایی نصب کنیم نگاه کودکان به واژه حلال در کنار آرم استاندارد بر افزایش تقوا و رعایت اعتقادات تاثیر مثبتی خواهد داشت. همانطور که در بسیاری از کشورهای مسلمان هم این کار را انجام می دهند.
تقویت ایمان و اعتقادات؛ راه پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی
این استاد مهارتهای زندگی از روحانیون و ائمه جماعات در مساجد کشور درخواست کرد تا مردم را با بیان روایات و آیات از ارتکاب به گناه بازدارند زیرا آسیبهای اجتماعی در جامعه به حدی رسیده است که تقویت ایمان و اعتقادات یکی از راههای پیشگیری از جرم و آسیبهای اجتماعی است. به ویژه در رابطه با مخاطب نوجوان و جوان تقویت غیرت دینی و تقوا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مسئولان فکری برای تخلیه هیجانات جوانان نکرده اند
این چهره فرهنگی حوزه و دانشگاه، تحکیم بنیانهای خانواده را یکی از راههای کنترل فرزندان عنوان کرد و افزود: تقوا و کنترل نفس رابطه مستقیم با سلامت روان دارد. جوانان ایرانی پاک هستند ولی مشکل از آنجایی آغاز می شود که نهادهای متولی تا کنون فکری برای تخلیه هیجانات این قشر عظیم جامعه نکردهاند و تنها نقش ناظر و ناظم را در جامعه ایفا کرده اند.
آدمی صرفاً با توصیه به تقوا پرهیزگار نمیشود
این مدرس اخلاق در ادامه تاکید کرد: همه انسانها به موعظه نیاز دارند حتی انبیاء و معصومین اما روشن است که آدمی صرفاً با شنیدن توصیه به تقوا پرهیزگار نمیشود. حتماً در این مسیر نیازمند دانستن و به کاربستن مهارتهایی است تا او را در "شناخت" و "مدیریت" هیجاناتش کمک کند. چنانچه در روایات و کتب اخلاق نیز این روش نظام مند مورد توجه قرار گرفته است. این شناخت احساسات و عواطف با الگوی دینی همان عملیاتی کردن تقواست. نداشتن این مهارت و فقدان آگاهی ریشه مشترک تمام مسائل اجتماعی امروز جوانان نظیر ازدواجهای نادرست، طلاق، شرب خمر و قتل است.
با تماشگرنما خواندن جوانان نمی توانیم مشکل هیجانات آنها را حل کنیم
به گفته حجت الاسلام مرادی، بحث تخلیه هیجانات نکتهای است که مغفول مانده است. آمارها در جامعه حکایت از این دارد که ما در این حوزه یعنی تخلیه هیجانات کاری نکردهایم. بنده سالهاست که بر روی موضوعات آسیبهای اجتماعی و آمارهای مختلفی که در این حوزه اعلام شده کار کردهام و بارها در رسانهها نسبت به این موارد هشدار دادهام اما بدیهی است که یک دست صدا ندارد. ما باید برای تخلیه هیجانات جوانان چاره اندیشی کنیم تا با آمارهای نگران کننده همچون تلفات جاده ای، مرگهای ناشی از نزاع و درگیری، فحاشی در استادیومها، ویراژ دادن در خیابانها مواجه نشویم. زیرا با تماشگرنما خواندن جوانان نمی توانیم مشکل هیجانات این گروه سنی را مدیریت کنیم. این کنشها و تمایلات را باید شناخت و مدیریت کرد. در واقع با یک آموزش مستمر و طراحی مدل های سازگار با فرهنگ ایرانی ــ اسلامی باید برای تخلیه هیجانات جوانان تدابیری اندیشید. اگر این موضوع همچنان مورد غفلت قرار گیرد به موازات رشد جمعیت و بروز شکاف نسلی و تضادهای فرهنگی کنترل این آسیبها پرهزینهتر و سنگینتر میشود.
منبع خبر
(در مورد حلال و حرام خوراكيها)
در ساخت بعضي از [b]شكلاتها[/b] كه از خارج به عنوان سوغات ميآيد و يا در بعضي از فروشگاهها فروخته ميشود از [b]«مشروبات الكي»[/b] و[b] «چربي خوك»[/b] استفاده ميشود. بهتر است قبل از استفاده، مشخصات آن را بادقت بخوانيم.
در مورد استفاده از دلستر و ماءالشعير هم بهتر است احتياط كنيم.
كاملا درست ميفرماييد به نظر من اين مشكل بايد از سنين خيلى پايينتر حل بشه. خانواده ها هم نياز به آموزَش دارند , من هم مثل همه اميدوارم كه روزى جوانان ايرانى بدون تقليد از غربيها(مثل اب بازى در پاركها) هيجانات خود رو تخليه كنند...
ممنون از حرفهاتون واينكه اينقدر مسايل جوانها براتون مهم اند
يا على
عاقبت بخیر باشید انشالله 90/6/27
واقعا مساله مهمی است.شاید قبلا کمتر این مشکل به چشم میخورد.بچه ها تک و تنها نبودند ویک همبازی همسن وسال خودشون داشتند.گاهی هم با هم دعوا می کردند.
ضمن اینکه تو هر خونه یک حیاط بزرگ بود که تا دلشون می خواست می دویدند و بازی می کردند.
تو هر کوچه ای می دیدی بچه ها دارند گل کوچیک بازی می کنند.
اماامروزه کامپیوتر برای بچه ها هم نقش برادر هم نقش دوست و هم نقش همبازی رو داره!
تا دیر نشده باید فکری کرد. 90/6/27
خانواده ها وجوانها خودشان بايد به فكر باشند الان خانواده ها جور خيلي چيزارو بايد بكشند تازه اگه يه چيزايي مثل تخليه هيجانات جوانان رو درك كنند ممنون كه جوانها و مشكلاتشون هميشه جزء دغدغه هاي شما هستند.
بنده فكر ميكنم يكي از دلايل مهم اين موضوع دير شدن زمان ازدواج و بالا رفتن سن آن مي باشد.
بايد همه تلاش كنند تا اين موضوع مهم برطرف شود
وقتي جواني برود سر زندگي و مشغول كار شود كمتر به سمت اين مسائل ميرود و احساس مسئوليت ميكنم
با تشكر از رسيدگي شما به دغدغه مردم و به خصوص جوانان
[b][i][u]يا علي[/u][/i][/b]
شادی امیدوار
یا علی
سلام.
کاملا موافقم با گفته هاتون استاد.ولی با گفته ی برخی از دوستان مخالفم. چرا ما تنها راه تخلیه هیجان را راههایی می دانیم که منجر به کمی از خود بیخود شدن می شود. وقتی در پارکی در تهران در ایام ماه مبارک رمضان، به دلیل برگزاری مراسمی که دوست خوبم شادی آنرا راهی مناسب اعلام کردند، خواننده ای با باز کردن موهای خود و انجام حرکت موزون منجر به ایجاد محیطی منافی دین شده، ما این روش را مناسب بدانیم. اگر ما پرهیزکاری پیشه کنیم، بیشتر به خدا توکل کنیم، گاها به مزار شهدای عزیز کشورمان برویم، و در تمام فرصتهایی که داریم ورزش کنیم، و کارهایی از این قبیل، هم انرژیهایمان تخیله می شود و هم شاید اندک ثوابی هم ببریم.
به نظر من اگر دولت و شهرداری در هر منطقه(نه مناطقی که مشخص شده منظورم محله است) باشگاههایی شبانه روزی ایجاد کنند که هزینه پایینی داشته باشند، آنگاه فرهنگ ورزش کردن در کشورمان بیشتر شده و این هم یکی از بهترین روشها از نظر من است.
مرسی که بفکر ما دختر پسرای جوون هستید... ولی فقط مشکل بچه های ایران مشروب خوردن و پارتی رفتن نیست... مشکل از خود خانواده ها و از همان دوران ابتدایی ما شروع شده.. اون موقع که توی مدرسه ها فقط به ما رقابت ناسالم رو یاد دادن... فرق بین بچه ها... بزرگ هم شدیم ... همینه
یکی از دوستان از مکان های تفریحی و ورزشی گفت... امااگه ی دختر یا پسر 23 بخواد تفریح سالم داشته باشه نمیتونه... میدونین چرا؟؟؟ چون همون مکان هام خودش ناسالمی هایی داره... خیلی از باشگاها و کلوب های ورزشی که توی تهرانن مخصوصا پائین شههر بسیار الوده هست خیلی راحت مواد مخدر، مشروبات الکی و مسایل دیگه وجود داره که بدتر از مهمونیهای خانوادگی یا مجردی هست که توش مشروب و رقص هست... حداقل دلخوشی این هست که سالمتر هست و جلوی چشم خانواده هست...
[/b][/i]
شاید بگید خوب این همه پارک میتونن اونجا ورزش کنند اما من خودم به شخصه و باچشمای خودم دیدم که توی همین هم مشکل هست
آقای مرادی حرف زیاده و مشکلات ماها هم بسیار و گوش شنوا و مرد عمل میخواد که کم هستند... اگه از دوره دبستان خیلی مسایل آموزش داده بشه یک پسر 20ساله یا 23 ساله روی خیلی مسائل کنجکاوی نمیکنه.. یا دختر کنجکاو نمیشه .... شاید باورتون نشه اما انقدر محدودیت هست که خودمن وقتی میبینم یه دانشجوی ترم اولی میاد دانشگاه با چه حرصی 3یخواد جلب توجه کنه و سریع هم بااولین دوستی جوگیر میشه
مرسی که به فکر دختر پسرا هستید
انشالا که حرفای شمارو مسئولان هم ببینن و عمل کنن.مخصوصا شهرداری ها
12مهر90 تهران
من خودم به عنوان یک نوجوان گاهی اینقدر این هیجان درونم میمونه که دوس دارم برم تو یک بیایون و فقط جیغ بزنم!
نمیدونم کی قراره این مشکلات حل بشه متاسفانه!
موفق باشید. التماس دعا[/b]
ای کاش تا دیر نشده در سطح کلان فرهنگی برنامه ریزی درستی بشه و مطابق فرمایش مقام معظم رهبری مهندسی فرهنگی کشور مورد توجه مسوولین قرار بگیره
وگرنه کارهایی در سطح خرد و با برد تاثیر گذاری و مخاطب محدود خیلی نمیتونه راه حل اساسی باشه
نهادهای متولی فرهنگ باید هماهنگ با هم و تحت نظارت یک نهاد مشخص در راه رسیدن به اهداف حرکت کنن
متاسفانه فرهنگ در کشور ما مدیریت نمیشه
و نهادهای مختلف نقشهای مختلف و ناهماهنگی رو ایفا میکنن
از صداو سیما هم به عنوان پر مخاطب ترین زسانه نباید غافل بود که اگر درست از این ابزار استفاده بشه میتونه موثرترین باشه
من واقعا خوشحالم که اساتیدی مثل شما هنوزهم هستند که به فکر جوونا باشند.من و همسرم هردو اهل ورزش هستیم از کمترین فرصتمون سعی میکنیم برای ورزش و علایق ورزشیمون وقت بزاریم اما حیف که تو جامعمون برخلاف حرفهایی که زده میشه کمتر کسی هست که از ورزش جوونا احساس خرسندی کنه.بخدا حیفه. نمی خوام وقتتونو بگیرم ولی یک مثال براتون می زنم، من از کسایی هستم که خیلی به کشورم امیدوار بودم اما دارم کمکم امیدمو از دست میدهم آخه این چه وضعیه که چون نمیتونن از ایجاد خطر با گذاشتن یک آمبولانس و یک ماشین آتش نشانی جلوگیری کنن دره یک محیط ورزشی که یک جا برای تخلیه هیجان جووناست رو تخته میکنن.منظورم پیست موتور کوهساره واقعا جزو بدترین کارهابود که اصلا از مسئولین کشورمون انتظار نداشتم و خیلی مثال های دیگه که واقعا نگران کننده است
ممنونم که لا اقل این سایت جاییه که حداقل ما جوونا بتونیم حرفمونو بزنیم به کسی که درکمون میکنه "ممنون"
چهارشنبهسوري امسال وحشتناك بود!
(اين كه بگيم چهارشنبه آخر سال! هيچ چي عوض نميشه)
(25اسفند90-تهران)
حاج آقا راهی که شما به تنهایی شروع کردید خیلییییییییییییی سخته الهی موفق باشید آقا امام زمان پشتتون باشه.
21ساله، دانشجوی مهندسی پروژه، 25اسفند90 تهران
حلج آقا صحبت شما کاملا درست است و باید خیلی به فکر خوراک فرهنگی جوانان بود تا از خارج از کشور الگو برداری نشود
یا علی
26-12-90 تهران
میدونم کامنت ها رو میخونید،هرچند اگه از وقتش گذشته باشه.
این یادداشتتون رو خیلی دوستدارم ،چون دغدغه اصلی زندگیم شده.
اوندر هیجاناتم رو تو موقعیتهایی سرکوب کردم یا نادیده گرفتم ،البته بخاطر شرایط اجتماعی و خانوادگی که میشه گفت تواین سن و سال دچار مشکل روحی شدم.
فقط ذیل این یادداشت میخواستم نظرتون رو درباره راههای مناسب تخلیه هیجان برای امثال خودم بدونم.
دختر بودن،شاغل بودن،دانشجوبودن و نداشتن خواهروبرادر
دانشجوی ارشداقتصاد27ساله.5فروردین91تهران
مهتابی 30ساله فوق دیپلم معماری 20.1.91
نفست حق حاجی
ممنون که به فکر جوونا هستین . به نظر من باید رو خوانواده ها ی ما کار بشه تا یاد بگیرن چه پاسخی یا واکنشی نسبت به هیجانات جوونا نشون بدن تا کاره جوونا به جاهای باریک نکشه.
شاید نوشتن این کامنت کمی دیر باشه ولی اجرایی کردن نظرات شما هیچ وقت دیر نیست
من دقیقا معضلات خودم و دویتانم و حتی بچه های مدرسه رو در مطلب شما دبدم ، واقعا دقیق و سریح بود.
کاش می توانستیم در مورد این مطلب از موسئولا جواب طلب کنبم و بخواهیم از آن ها که بیان کنند در مقابل این معضلات جه کردند؟
واقعا در مقابل نسل بعد موظف هستند و به اضای هر جوان و نوجوان ایرانی باید در درگاه خدا جوابگو باشند