۹۴۰۷
بازدید
بازدید
بعد از دبیرستان دیگه یادم نمیاد سفرنامه نوشته باشم.
در مورد سفر چین هم سفرنامه که نه ولی حیفم آمد چند نکته کوتاه ولی تامل برانگیز از چین را برایتان عرض نکنم شاید ذکر این نکات و چند خاطره کوتاه فرهنگی، مناسب باشد.
می دانید که چین با یک میلیارد و سیصدو چهل میلیون نفر پرجمعیت ترین کشور جهان است و تصور عمومی ما از کشور چین به عنوان کشور سازنده "کالاهای بی کیفیت" و "تقلبی" با واقعیت امروز چین متفاوت است و نیاز به تصحیح و به روز آوری دارد.
این اژدهای نیمه خفته هرچند خود را کشوری در حال توسعه معرفی می کند و اخیرا
یک میلیارد دلار از بانک جهانی برای رسیدگی به مناطق محروم و فقرا وام دریافت کرده است، اما از لحاظ اقتصادی رشد خیره کننده ای داشته که دیگر نمی تواند آن را مخفی کند. و این تهدیدی بالقوه برای غرب و امریکاست.
قدرت اقتصادی چین را در 6000 میلیارد دلار حجم صادرات و واردات سال 2009 آن، که نسبت به 25 سال قبل 100 برابر شده است می توان محاسبه و تحلیل کرد و یا با مقایسه میزان ذخیره ارزی کشورهای توسعه یافته با 2650 میلیارد دلار ذخیره ارزی چین (ذخیره ارزی انگلیس و فرانسه هر یک حدود 1000 میلیارد دلار است و ذخیره ارزی روسیه حدود 300 میلیارد و ذخیره ارزی خودمان که کشوری نفتی و در حال توسعه هستیم طبق آخرین اعلام رسمی 100 میلیارد دلار است) چین همچنین چیزی حدود 800 میلیارد دلار ذخیره طلا و 1100 میلیارد سهام بورس بین المللی ذخیره دارد.
- الان تولید برق چین حدود 400هزار مگاوات است(یعنی در حالی که 10.5 برابر ما تولید ناخالص داخلیGDPدارند و 18 برابر ما جمعیت ولی فقط 10برابر ما تولید برق دارند) و این میزان کفاف امروزشان را می دهد و برنامه دارند تا 5 سال آینده این عدد را به یک میلیون مگاوات تولید سالانه برسانند و جالب است که 50 هزار مگاوات از این افزایش را از طریق انرژی بادی (بیش از تمام مصرف ما) و 50 هزار مگاوات را از انرژی خورشیدی تامین خواهند کرد.
- چین از محل درآمدهای صادرات فقط در امور زیربنایی هزینه می کند و به موضوع صنعت و حمل و نقل و شهرسازی توجه جدی دارد. مثلا در کنار توسعه هوانوردی با بیش از دوهزار هواپیمای جدید غربی، توسعه شبکه بزرگراهی و قطارهایی با سرعت 350 کیلومتر (غیر از مدل قطار مغناطیسی شانگهای) را به صورت جدی در برنامه دارند.
- سالانه بین 8 تا 10 میلیون شغل ایجاد می کنند و اگر رشد اقتصادی که الان بیش از 9.5 است به زیر 8 درصد برسد سالانه 15 میلیون نفر بی کار خواهند داشت.
غیر از مدل پیشرفت چین که معلوم نیست مناسب ما باشد یقینا برخی از باورها و روش ها(فرهنگ) در این پیشرفت شگرف اقتصادی و صنعتی موثر بوده مثلا الگوی مصرف درست، پشتکار، سرعت، نظم و مدیریت پذیری و...
ادامه دارد و در ادامه چند نکته فرهنگی و EXPO و ...
اشتراک مطلب
سلام
به نظر من یادداشتهایی از این قبیل مفید بوده و سایت را از حالت تک محوری رها می کند. و به سمت همه جانبه محوری سوق داده و به به روز بودن اعضاء نسبت به پیرامونشان کمک خواهد کرد.
التماس 2آ.
خیلی جالب بود
یونس 22 ساله دانشجوی مدیریت.22دی90
.
.
من معتقدم که برای پیشرفت نباید منتظر باشیم تا فقط مسئولین کاری کنن بلکه باید خودمان هم آستین بالا بزنیم(با مصرف کالای داخلی،با نظم و قانون پذیری،و---)
[۳خرداد۹۱]