پیام های شما
پرسش و پاسخ امضا شده : ۱۳۹۲/۰۳/۲۸ ۰۳:۴۷:۰۶
سلام استاد
صبح تون بخیر
با توجه به تعطیلی برنامه آیینه خانه در این دوهفته گذشته برای یادآوری به مخاطبین محترم چکیده ای مختصر از مباحث برنامه دهم تقدیم می شود:
قسمت دهم برنامه، پاسخ دهی به سوالاتی بود که بینندگان مطرح کرده بودند.سوالات وپاسخ ها رو بصورت چکیده در ذیل ملاحظه بفرمائید.
»» ترس از خدا وناامیدی از رحمت خدا که دیگران در ما ایجاد می کنند:
گاهی با دانش محدود و خرد معمولیمان می خواهیم برای دین روش درست کنیم که متأسفانه موجب فرار مردم از دین میشویم. حضرت علی (ع): «الفقیه کل الفقیه من لم یقنط الناس من رحمه الله: فقیه حقیقتاً کسی است که مردم را از رحمت خدا مأیوس نکند» پس به جای مراجعه به عقل خودمان سراغ \\\\\\\"عقل کل\\\\\\\" برویم که چگونه مسائل را تبیین میفرمودند. مأموریت اصلی پیامبران و آیات این است که «گناهکار بیا در آغوش خدا»، توبوا الی الله... بنای خدا بر رحمت است اگرچه عقاب و عذاب هم دارد. اندرز و انذار بدهیم اما مواظب باشیم کسی فرار نکند.
»»احساس گناه درفضاهایی که منجر به غیبت و تهمت می شوند:
آسیه، حضرت یوسف و موسی علیهم السلام... حجت خدا هستند که در آلودهترین فضاها، میتوان پاک ماند و رابطه با خدا را در بهترین سطح حفظ کرد.
»» انتقاد به آسان نشان دادن دین وتخفیف در گناهان:
رحمت خدا را نباید محدود کرد، یدالله مغلوله نیست، هر کسی هر گناهی کرده اگر توبه کند مطمئن باشد قطعا خدا او را میآمرزد. به گفته مرحوم شاه آبادی، حتی نباید کافر را (به واسطه گناهش) تعییر، سرزنش و تحقیر کرد شاید با ایمان از دنیا رفته باشد.
»» پیامک و اظهار یک سنی مذهب ،در رابطه به محبت وعلاقه به اهل بیت:
محبت اهل بیت، یک امر اشتراکی بین شیعه و سنی است نه یک امر افتراقی. امروزه اگر نزدیکی بین شیعه و سنی تقویت شود بسیاری از نقشههای دشمن نقش بر آب میشود. اختلاف بین شیعه و سنی، بازی انگلیسی است.
کلمه \\\\\\\"ولایت\\\\\\\" در حدیث شریف غدیر با دلایل محکم، به معنی\\\\\\\" اولویت، سرپرستی، حاکمیت، ولایت و محبت\\\\\\\" است اما بزرگان اهل سنت می گویند رسول خدا (ص) در این حدیث توصیه به جانشینی، سرپرستی و اولویت علی (ع) نکرده است بلکه توصیه فرمودهاند که علی را دوست داشته باشید؛ خوب پس حالا همین \\\\\\\"دوستی\\\\\\\" را اظهار کنید.
مراجع، بزرگان و رهبری بارها تأکید کردهاند عواطف دیگر مذاهب را نباید تحریک کرد، به مقدسات مذاهب نباید توهین کرد.
»» طولانی شدن بحث احساس گناه و مغفول ماندن بحث سبک زندگی:
\\\\\\\"سبک زندگی\\\\\\\" براساس تفسیر و تعریف ما از زندگی شکل میگیرد اساس زندگی فرد یا تمدن، \\\\\\\"ایمان\\\\\\\" است. آسیب سبک زندگی مدرن و غربی امروز، ایدئولوژی زدایی، دین زدایی و ایمان زدایی است .اشاره به اینکه سبک زندگی باید اصلاح شود،پس باید یک خوشبینی حداقلی نسبت به خدا داشته باشیم، وقتی نگاهمان به خدا (ایمان) سالم شود نگاهمان به زندگی هم درست میشود.
»» سوالات بسیاری در مورد غیبت وحدیث الغيبة اشد من الزنا؛
شما این حدیث را اینگونه تفسیر فرمودید:
توبه كردنِ از غيبت سخت تر از توبه از زناست .زيرا اگر زناکار توبه کند خدا او را می بخشد اما غیبت کننده برای توبه باید رضایت غیبت شونده را بگیرد. بزرگترين گناه گناهي است كه كوچك شمرده شود.ما نسبت به هر گناهي جرائتمان بيشتر باشد آن گناه از بزرگترين گناهها است. شيطان از چهار طرف انسان را محاصره مي كند وتنها دو راه باقي مي ماند، سجده و دعا كه انسان را از دست شيطان نجات مي دهد، حرف زدن با خدا پناه بردن به او انسان را به خدا نزديك مي كند ،عامل گشايش و شاهراه سعادت است.
»» گله کردن بزرگترها ازجوان ترها بدلیل عدم ارتباط کلامی که ختم به غیبت وگناه و...(دخترخانمی راجع به مادربزرگشان سوال کردند)
اشاره فرمودید که این رفتارها برای جلب توجه است
هر انسان زندهای در هر سن و شرایطی به \\\\\\\"توجه و تشویق\\\\\\\" نیاز دارد، اگر افراد در خانواده \\\\\\\"توجه\\\\\\\" بگیرند، اشتیاقشان به غیبت از کم می شود، اما وقتی به آنها توجه و احترام نمیکنیم باعث میشویم، آنها با پرخاش، غیبت، حمله و ناله و گلایه و حتی تمارض جلب توجه کنند. از راهكارهاي جلوگيري از غيبت احترام گذاشتن و توجه كردن به اطرافيان (والدين، فاميل و...) و صحبت از جاهاي مختلف ) مثل پرداختن به علاقه مندي هاي طرف مقابل ، بيان خاطره و... ) مي باشد براي اينكه طرف صحبت ما وارد غيبت نشود.
. تملق پدر مادر و معلم جایز است.
»» گله مندی از رفتارهای والدین:
قصد اصلاح و تعمیر والدین را نداشته باشیم.
درآخر هم انتقاداتی به سریالها و تبلیغاتی که از صدا وسیما پخش می شوند،داشتید.
شهاب مرادی
سلام/ بسیار متشکرم.