روضه آن هم در ماه شعبان؟!
هفته گذشته روز یکشنبه روز جوان بود ولادت آقازاده امام حسین حضرت علی اکبر سلام الله علیهما و در کلاس مجردها مهمان عزیزی داشتیم؛ حاج محمود کریمی
همه خوشحال شدند و دقایق پایانی کلاس با ایشان سپری شد؛ پر از نشاط و شور
اما سوالی برای چند نفر از عزیزان پیش آمده بود که چرا در ماه شعبان یا روز ولادت ایشان اشاره به روضه کردند -آن هم به اصرار من- مگر نه اینکه ... یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا!
این اشتباه را مکرر می شنوم اما از جوانان خردمند و باهوش کلاس مجردها کمی بعید بود.
به راستی اهل بیت علیهم السلام را چه اموری خوشحال و شادمان می کند؟ و چه چیز محزون و غمگین؟
این شادی و غم که فرمودند چقدر قلبی و روحی است و چقدر همین خنده و گریه است؟ به قول حافظ "خنده و گریه عشاق ز جایی دگر است"
اهل بیت از چه چیزی شاد می شوند؟ اول از غلبه حق بر باطل، رواج توحید و اسلام ناب محمدی که ولایت اهل بیت علیهم السلام است، از تقوی و عبادت و ترک گناه و انجام توبه، جلوه های گوناگون اخلاق کریمه و حمیده مانند رحم و مهربانی، بذل و انفاق، گذشت و آقایی و کرامت و ...
و از چه ناراحت می شوند؟ از مغلوب شدن حق و غلبه باطل، از مهجوری قرآن و اهل بیت علیهم السلام از رواج معاصی و ترک عبادات، از رشوه و ربا، از ظلم و تعدی به مظلوم و مستضعف، از کبر و غرور، از دروغ و نفاق و از هرگناه و معصیتی و از جهل و غفلت و...
اینکه ما علی اکبر را دوست داریم و گاهی برایش گریه می کنیم این موجب ناراحتی اهل بیت می شود یا موجب شادی اهل بیت؟!
باید هر یک قلب و جان مان را با اهل بیت تنظیم کنیم تا ان شاءالله غم و شادی ما از جنس غم و شادی آنها باشد. از چیزی که اهل بیت را شاد می کند شاد شویم و از چیزی که آنها را ناراحت می کند ناراحت؛ آن وقت می بینیم که چقدر دلمان برای مظلومین بحرین و قطیف و ... خون است و بیشتر دست به دعا برداریم.
===============
عنِ الصّادِقِ عَلَیْهِ السَّلامُ : شِیعَتُنا خُلِقُوا مِنْ فاضِلِ طِینَِتِنا وَ عُجِنُوا بِماءِ وَلایَتِنا یَحْزَنُونَ لِحُزْنِنا و یَفْرَحُونَ لِفَرَحِنا.
سلام علیکم،
اتفاقا بنده خیلی خوشحال شدم از اینکه روضه فراموش نشد! خیلی عالی بود! دست شما درد نکنه.
به نظر بنده، همون طور که تو محرم بعد از روضهها و اشکها، که دل صاف میشه، خوشحال میشیم و غم و شادی رو با هم داریم، در اعیاد هم خوبه روضه داشته باشیم.
۲۴ساله، دانشجوی ارشد IT
۲۲ تیرماه ۹۱، تهران
از کلاس مجردها
الگوي ما آن آقاييست كه هر صبح و ظهر و شام بر مصيبت جدش اشك ميريزد و اگر اشك تمام شود خون ميگريد.
انّي اتقرب الي الله و الي رسوله و الي اميرالمومنين و ...
بغض میکنم وقتی روز تولد علی اکبر کلی با روضه این جوان حال کردم و این را در وبلاگم گذاشتم و بعضی حزب اللهی ها!!! بهم خرده میگیرند که باید شاد بود و این حرفها.
تعجب مینم مگر روضه غم و ناراحتی است؟!؟
بله عید اولیاء الله است، اما اولیاء خدا در این روز چه میکنند؟ ...؟ نه خیر خون گریه میکنند.لذت هم میبرند.اصلا در دنیا فقط آنها لذت میبرند. ما که سرگرم بازی هستیم.
آری روضه غم هست اما تومانی 9 قِران با ماتمِ ماتم زده های دنیا فرق دارد آنها که با قیافه های کش آمده بالای سر مرده شان عینک دودی میزنند و ...
میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است.
سلام دوستان
هنگام كه آقاي كريمي از ولادت حضرت علي اكبر و شادي امام حسين (بابي انت و امي) هنگام تولد ايشون مي گفتند ... ياد "اكبرم بعد از تو خاك بر سر دنيا"ي امام حسين وقتي كه جسد غرق به خون اكبرش در آغوشش بود، مي افتادم.
السلام عليك يا ابا عبدالله و علي الارواح التي حلت بفنائك
22/4/91 - كارشناسي عمران - كرج
اغلب اوقات وقتی توی مدرسه جشنی برای ولادت ائمه می گرفتن من بی اختیار گریه ام میگرفت و همیشه از طرف اولیاء مدرسه مواخذه میشدم که درست نیست تو این روز گریه میکنی و امام راضی نیست تو روز تولدشون اشک بریزی/ فکر میکنم [b]بخشی از این طرز فکر رو به غلط یادمون دادن،[/b] ممنونم از این یادداشت چون من هم این تفکر غلط رو داشتم و هر وقت تو اعیاد گریه میکردم عذاب وجدان میگرفتم.
یاد آهنگ محمد اصفهانی افتادم :
[b]غمت از هر چه شادی دلگشاتر ، دلی داریم دریای غم دوست[/b]
22 تیر 91 تهران
سخنان امام حسین(ع)هنگام شهادت حضرت علی اکبر(ع):
بارالها! بر اين قوم گواه باش كه به جانب ايشان نوجوانى رهسپار است كه در صورت و سيرت و گفتار، شبيهترين مردم به پيامبرت محمد(ص) است و ما هر گاه مشتاق ديدار پيامبرت بوديم، به چهره او مىنگريستيم.
22تیر 1391.تهران.
مگه كسي بعد از روضه امام حسين (ع) غمگين ميشه؟
و مگه كسي هست كه حالت نشاط، سرخوشي و آرامش بعد از روضه را تجربه نكرده باشه؟
در ضمن يادمه شما در يك سخنرانيتون فرموديد "خنده و اشك مكمل و پشت به پشت همديگرند."
23تير91-تهران
یه وقتایی یه اسم آدمو یاد کلی واقعه میندازه مثلا مادری که فرزندشو به مظلومانه ترین شکل کشته باشن روز تولد اون فرزند بیشتر دلش کبابه تا دست بزنه و شاد باشه از این که توهمچین روزی چه گوهری بهش هدیه داده شده!!
نام والای علی اکبر مارو بیشتر یاد چی میندازه؟!!
من هم حسم ان روز خیلی بهتر شد باگریه حتی بهتر از زمانی که دست میزدم. ان روز خیلی روضه به جا کافی و به موقع بود.
گريه هم مثل باران ضروري است....
بكم ينزل الغيث و بكم يمسك السما ...
بايد تو باشي ابرها باران ببارند
1390.4.23
روضه و گریه برای اهل بیت یه رزق وروزی است.
و هیچ کس از گرفتن رزق و روزیش ناراحت نمی شه حتی تو بهترین روزهای شاده این دنیا که میلاد حضرات است .
[ در این جمله اخیر، بعد از شاد، ه از اغلاط رایج جدید است! کسره؛ ِ با "هـ" فرق دارد]
22ساله - دانشجوی کارشناسی
23تیرماه 91 - تهران
باسپاس
فرمایش شما متین است ولی نماد شادی در عرف ما جشن و خندیدن است. و برای منه نوئی [من نوعی/ البته خوب است برای آشنایی بیشتر با واژه هایی مانند نوع، جنس و فصل و نحوه کاربرد آن به تعاریف اصطلاحات منطق مراجعه بفرمایید.] که هنوز به مقام بالای دوستان نرسیده ام که با گریه بر اهل بیت به شادی برسم چه راهی رای شادی در روز میلاد وجود دارد؟؟ آیا همین مفاهیم زیبایی که در شادی اهل بیت فرمودید را نمی شود در فضای جشن و خنده عنوان کرد؟؟
گرچه غیر قابل انکار است که حتی نام علی اکبر یادآور بغضی سنگین در دل و جانمان میباشد ولی باورکنید تبلیغات برای شهادت و غم و گریه بسیار بسیار بسیار بیشتر از فضای شادی و میلاد ائمه علیه السلام است .چیزی که قشر نوجوان و جوان بیشتر به آن نیازمند است.
اجرکم عندالله
23تیر 91
مازندران
خطاب به خانم "فضه درزی"
1 , 2 ...
3.مجلس آن روز مجلس شادی بود و مدح حضرت علی اکبر(ع) گفته شد-با چاشنی روضه
4.اگر منظورتان از تبلیغات،تبلیغات دشمنان است که جوابش معلوم است اگر منظورتان خودمان هستیم که باید به فکر روشهای تبلیغمان باشیم نه اینکه از روضه هامان کم کنیم واگر منظورتان اینست که تعداد مجالس روضه از مجالس جشن بیشتر است جوابش"مظلومیت" است.
5-مجلس [b]ذکر[/b] اهل بیت از هر نوعش نشاط آور است.
26ساله،فوق دیپلم IT
تربیتی که من در مجالس اهل بیت علیهم السلام میشوم فکر میکنم با اشک بر ایشان محقق میشود نه با کف زدن هر چند این هم نشانه شادی ماست اما بر گریه تاکید شده
سلام خدمت همه دوستان عزی و خصوصا حاج آقا
به نظر من نوع شادی برای اهل بیت از یک جنس دیگه است و با این شادی های روزمره ما تو زندگی فرق داره ارتباط بین اشک و لبخند تو مراسم اهل بیت خیلی ویژه است حتی گاهی هنگام مولودی خواندن و دست زدن آدم بی اختیار اشک میریزه شاید نوع محبت اهل بیت که تو دل ما شیعه هاست
در پناه حق و اهل بیت باشید
1)ممنونم از توجهتون و جوابتون.
2)منم حرفتونو قبول دارم که آخرش حس خوبی به ادم دست میده.در جواب دوستان باید بگم [b]این حس به منم دست داده تا به حال[/b].
3)نمیدونم چرا ولی اون روز [b]دلم گرفت[/b] بعد از روضه.اون نشاط رو نداشتم.برا همین هم گفتم چرا روضه؟
4)آقای مرادی جوابتون منو قانع کرد.
5)بازم ممنونم از توجه و جوابتون.
20 ساله.
24 تیر 91
تهران
يه بار اون موقع ها كه حا محمدرضا طاهري هنوز حسينه پنبه چي بود تولد حضرت عباس...
آخرش يه روضه ايي خوند كه حاله خوبش و روز تاسوعا هم تجربه نكردم. روضه غم و شادي نداره همش معرفته.
مگرنه اینکه [b]کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا[/b]؟
22ساله،لیسانس کامپیوتر،
مشهد،25تیر91
خدایا، این اشک ها را سرمایه اخروی ما قرار ده.
برای عاقبت بخیریمان دعا کنید
27 تیر 91.. اهواز.. 32 ساله.. کارشناسی مترجمی زبان
فکر می کنم در مورد نحوۀ مداحی حاج محمود برای مخاطبان سایت سوء تفاهم ایجاد شده.
ابتدا از خواندن مولودی شروع شد، سپس کمی روضه[به درخواست حاج آقا] و سپس (باز با تذکر حاج آقا) دوباره مولودی.
التماس دعا،
24 ساله، تهران، از بچه های کلاس مجرد ها
حاج اقا من آن روز نبودم ولی خیلی استدلالتون برام جالب بود همیشه این سوال تو ذهنم بود ولی هیچ وقت اینطوری بهش نگاه نکرده بودم
ممنون
28 ساله از تهران ۱۰مرداد۹۱
واقعا حرف دل زدید!
فراموش نشود این حاج آقای ما شب احیا هم پای [روی]منبر یک شِبه جوکی میگویند..
جان خودم همین امسال شب نوزدهم که صحبت میکردید یک خانوم جوونی نزدیکم نماز میخوند وسط نمازش داشت به حرفای شما میخندید! بعد ماتازه فهمیدیم یکی از دلیلایی که میگین پای منبر نه نماز بخونین نه دعا.. همینه!!
پایدار باشید..
[۲۵مرداد۹۱]
درست است که ما در میلاد پیامبر اسلام واهل بیت باید شاد باشیم و این شادی را به دیگران نیز انتقال دهیم اما باید بدانیم که قبل از میلاد امام حسین (ع) و اهل بیتشان حضرت آدم و پیامبر و امیرالمومنین بر مصیبتی که قرار است در آینده بر سر آن حضرت و اهل بیتشان بیاید خون گریه کرده اند. ما شیعیان نیز باید پیرو این بزرگان باشیم و علاوه بر شادی باید همیشه بیاد داشته باشیم که این بزرگان برای استواری اسلام و هدایت ما به شهادت رسیدند .
در آن جلسه به هر جوانی شاخه گل رزی دادند که من آن را خشک کردم و به رسم یاد بود آن را نگه داشتم.