پیامک؟!
هفت سال از اولین روزهای تجربه دریافت و ارسال sms می گذرد. تنوع کاربرد های "سامانه پیام کوتاه" و فراگیر شدن استفاده از آن به تقویت نقش و نفوذ آن منجر شد.
علی رغم سرعت و شتاب رواج و نفوذ این رسانه در زندگی روزمره مردم هنوز روش و فرهنگ استفاده از آن مورد توجه و آموزش قرار نگرفته است.
شوخی نیست فقط در یک روز عید قربان 146 میلیون اس ام اس ارسال شده و این عدد در نوروز به اوج می رسد؛ نوروز 87، 215میلیون و نوروز 88، 287میلیون پیامک ارسال شده که معمولا هر ساله درصدی از کاربران به دلیل عدم توفیقشان در ارسال پیامک گلایه می کنند و شرکت ارتباطات سیار این مقدار را در سال 88 حدود 20 درصد اعلام کرده یعنی خیلی بیشتر از 300 میلیون پیامک در یک روز (یعنی هزینه ای که با عزم ملی می تواند در یک روز واقعا گره گشا باشد)
آیا در کنار شنیدن این گونه اخبار و یا گزارشی که حکایت از ارسال 285 میلیارد sms در سال دارند به جای خالی آموزش "روش استفاده" صحیح و ترویج "فرهنگ استفاده" درست و متناسب با فرهنگ و آداب ملی و دینی خودمان فکر کرده اید؟
این واقعیت است که اغلب افراد که گوشی موبایل دارند دفترچه راهنمای استفاده از آن دستگاه را نخوانده اند و مهارت لازم برای استفاده از تمام امکانات گوشی موبایل را ندارند. در چندجلسه مختلف با حضور جوانان و میانسالان سوالاتی را در مورد برخی کارکردهای موبایل مطرح کرده ام و پاسخ ها مؤید این مطلب بوده که حتی برخی از دفترچه تلفن موبایل هم استفاده نمی کنند! و آموزش روش های استفاده از گوشی موبایل و نوشتن و خواندن اس ام اس ضروری به نظر می رسد و فرهنگ استفاده ضروری تر.
با چندین کلیدواژه در گوگل جستجو کردم به این امید که شاید جیزی شبیه "فرهنگ استفاده از پیامک" پیدا کنم که نتیجه ای نداشت.
بنابراین بهتر است چند نکته را در این باب با هم مرور کنیم:
1. نکته اول توجه به ترجمه SMS؛ یا همان Short Message Service است ؛ سامانه پیام کوتاه، همان "پیامک" خودمان:
مهمترین صفت و مشخصه آن "کوتاه بودن" است که معمولا رعایت نمی شود. بسیاری از پیامهای دریافتی من lms است و واقعا Long Message است و این به جا نیست! و در بسیاری از موارد واقعا آزاردهنده است مثل این متن های مفصلی که این روزها در توصیف بهار و تبریک نوروز مرسوم می شود.
آیا غزل و قصیده از مصادیق پیام کوتاه است؟!
یهتر است تلاش کنیم مقصود و غرض اصلی ارسال پیاممان را در کوتاه ترین عبارت بیان کنیم و اصل مطلب را بیان کنیم. مثلا اگر منظورمان تبریک است خیلی راحت بنویسیم: سلام تبریک/ یا سلام مبارکا باشه/ یا سلام عید مبارک/ یا سلام نوروز مبارک ... یا هر چیز دیگه ای که از 4-3 کلمه بیشتر نشود! باور کنید گیرنده پیامک متوجه می شود که شما قصد داشتید عید نوروز سال 89 را به او تبریک بگویید و حتما می داند که شما می دانید نوروز اول بهار و اول فروردین است و می داند که شما می دانید سال چند روز است و نیازی نیست اطلاعاتی در مورد سبزه و هفت سین و غیره به او بدهید.
و یا در پاسخ پیامک تبریک عبارتی کوتاه مثلا: سلام تبریک و سپاس و...
بیایید با هم این سبک نادرست را اصلاح کنیم.
2. زبان فارسی اصلا قابلیت زبان انگلیسی را در کوتاه و مختصر نویسی ندارد.
3. مقید باشیم فارسی بنویسیم و انگلیسی ننویسیم و فینگلیش اصلا !
همه در مورد زبان فارسی غیرت بیشتری داشته باشیم و در خرید گوشی دقت کنیم زبان فارسی را پشتیبانی کند.
باور کنیم در دراز مدت فینگلیش (یا پینگلیش) به زبان فارسی آسیب می زند. (سیاست جایگزینی حروف لاتین به جای حروف فارسی و عربی از سیاست های مهم فرهنگی استعمار است که در ترکیه و جمهوری آذربایجان و... اجرا شده و می دانید که غرب گام به گام و بسیار با حوصله عمل می کند)
عدم وجود سبک واحد و استاندارد در استفاده از حروف معادل انگلیسی به جای حروف فارسی در فینگلیش، خواندن و فهم آن را دشوار می کند و اشتباهات نوشتاری و سوء تفاهم های بعضا پیچیده ای را سبب می شود.
4. مسئله ی بسیار با اهمیت زمان را هم برای خودمان و هم برای دیگران مهم بدانیم و تلاش کنیم کمترین زمان را از دیگران بگیریم.
از ارسال پیامک های بلند، پیامهای سریالی و یا طنز، بدون رضایت افراد واقعا باید خودداری کرد. تا مزاحم مدیریت زمان دیگران نباشیم!
دقت بفرمایید که من فقط پیشنهاد می دهم، بقیه کار به سلیقه شما و میزان توجه و احترامتون به وقت دیگران بستگی دارد.
5. به پیامهای موش و گربه بازی و بیست سوالی هرگز نباید پاسخ داد. کسی که پیامکی ارسال می کند و از معرفی خود طفره می رود را بی تردید مزاحم بدانید!
"اس ام اس بازی" با افراد ناشناس یا آشنایانی که روابط خاصی را گام به گام می خواهند شروع کنند از اشتباهات رایج نوجوانان است که در اکثر موارد پشیمانی های گزنده ای در پی دارد.
هرچند جوانان و بزرگسالانی که خود را گرفتار این بازی کرده و در حل پیامدهای آن ناتوان و مستاصل می شوند را دیده ام ولی شیوع این اشتباه بیشتر در نوجوانان است. که متاسفانه امکان مراجعه آنها به مراکز مشاوره کم و احساس نیازشان برای مراجعه کمتر است.
6. والدین مراقب sms بازی نوجوانان خود و اعتیاد آنها به sms بازی باشند و این رفتار را طبیعی و بی خطر ندانند.
7. به "شوخی های دور از نزاکت"، "ابراز علاقه های کودکانه" مثل خیلی از ابراز علاقه های آقا پسرهایی که با مرحله انتخاب همسر حداقل 5 تا 10 سال فاصله واقعی دارند،
"پیامک های مستهجن"، "ابراز علاقه های سیاه و معصیت بار" مثل ابراز علاقه یک مذکر به یک خانم متاهل که هیچ توجیهی ندارد حتی اگر در مرحله طلاق باشد!
و "مزاحمت های به ظاهر اشتباهی" به هیچ وجه و ابدا پاسخ ندهید.
8. موضوع تبلیغات ناخواسته پیامکی که توسط مخابرات یا شرکت های ارائه کننده پیامک های گروهی انجام می شود ظاهرا با حقوق مشتری مغایر است و بی تردید از مصادیق مزاحمت است و شاید دانستن این حق برای بهبود این وضع مفید باشد.
9. نباید فراموش کنیم که "مکالمه تلفنی" جایگزینی برای "گفتگوی حضوری" و "ارسال پیامک" هم در برخی موارد جایگزین "مکالمه تلفنی"است؛ پیامک هم چون باید کوتاه باشد! پس شاید برای انتقال مفاهیمی با چاشنی احساس و عاطفه رسانه ی مناسبی نباشد.
در کنار گفتگوی موثر و فعال خانوادگی بهترین شیوه نامه نگاری است که امروزه تقریبا منسوخ شده است مثل نامه پدر به فرزند، یا نامه ای به همسر. باور کنید حتی وقتی همه در خانه کنار هم هستید نامه تاثیر خودش را دارد و از سایر شیوه های ارتباطی ماندگارتر است که در روش اولیا و بزرگان مرسوم بوده مثل نامه حضرت امیر به فرزندشان امام مجتبی علیهما السلام.
اما در مورد مکالمه و پیامک و چت و... و مقوله "عواطف" ذکر این نکته مفید است که هیچ یک از این شیوه ها برای شروع آشنایی و شناخت، قابل اعتماد نیستند چون به دلیل تصویرسازی و دخالت تخیل، در اغلب موارد امکان بروز خطای فاحش افراد در درک دقیق احساس و هیجان طرف مقابل، زیاد است و به همین دلیل برای برخی افراد امکان مخفی کردن شخصیت، احساس و عواطف واقعی خود و نقش بازی کردن را می دهد و این امکان در ارتباطهای غیر کلامی بیشتر است شاید تصویری که از یک پیشنهاد دهنده ازدواج یا... که فقط چند پیامک عاشقانه را فوروارد می کند با چهره اصلی عاطفی او تفاوت بسیاری داشته باشد!
شما برای ازدواجی که در آن بر اساس چنین ارتباط هایی پایه های شناخت همسر شکل گرفته باشد چه سرنوشتی را پیش بینی می کنید. با یادآوری آمار بیش از 25درصدی طلاق یعنی از هر 4 ازدواج یک مورد به طلاق منجر می شود و معلوم نیست چند درصد از 75 درصد باقی مانده ازدواجی شاد ، موفق و با دوام خواهند بود!
10. یکی از کارکرد های پیامک اطلاع رسانی است و اطلاع رسانی سریع -مثل سرعت تایپ- برای خیلی ها مهم و جذاب است و حتی برایشان یک امتیاز محسوب می شود.
چقدر خوب است در ارسال خبرهای دریافتی مراقب حدود الهی باشیم و آبروی افراد را محترم بدانیم و به سهم خود مانع انتشار شایعات باشیم. لزومی ندارد به خاطر ارسال یک خبر مشکوک یا حتی یک خبر واقعی و راست ولی مربوط به حریم خصوصی دیگران بار گناه خود را سنگین کنیم. »»» ستار شو ستار شو
لطفا برای ذکر نظرات با ذکر شماره بند مورد نظر بحث را منظم پیش ببریم
سال نو مبارک
حاج آقا من به جزء دو مورد، با همه مورادی که شما ذکر کردید کاملاً موافقم.
با بند 1 مخالفم چون خواندن یک شعر زیبا یا متن زیباحس خوبی به خواننده میدهد و در زمان های خاص مثل تبریک سال نو از نظر من ایرادی ندارد.
مشکل بند 8 هم تا اونجا که من می دونم حل شده و با مراجعه به مخابرات می توان این پیامک ها را دریافت نکرد
1.من با پیام های طولانی که از هفت سین و غیره میگن موافق نیستم ولی گاهی آدم می خواد همراه با تبریک یک مفهوم خوبی رو هم به کسی که شاید امکان دیدنش نیست برسونه(مثل انتظار و یا مفهوم واقعی بهار) و این فقط با چند جمله و یا دو بیت میسره و دوم این که چون این مسئله الآن جا افتاده اگر کسی فقط همونطور که شما نوشتین بنویسه شاید اشتباه برداشت بشه مثل این که شاید از دستم ناراحته که به همین دو کلمه و خیلی سرد اکتفا کرد!(لطفا هرجا اشتباه می کنم بهم تذکر بدین)
4.درمورد افرادیه که سرشون شلوغه؛ممکنه خیلی ها با این نظر شما موافق نباشن و ترجیح بدن حالشون با همچین پیامکی کمی عوض بشه.به نظرم اینجا کمی مخاطب شناسی مهم باشه.
6.اگر میشه توضیح بدین که چطور باید مراقب باشند وباید درقبالش چه کاری انجام بدن؟
9.بسیار نکته ظریف وجالبی است و من چون خودم این مسئله رو تجربه کردم به همه پیشنهاد میدم حتما این روش رو در زندگیشون پیاده کنن و حتی دفتری برای این نامه نگاری ها داشته باشن
ببخشید که طولانی شد؛سعی کردم کوتاه و موجز باشه
با تمام بندها موافقم جز بند 9
اگه اس ام اس يه خوبي هم داشته باشه همينه كه آدم يه وقت اگه حرفي رو نتونه رو در رو بگه يا مثلا حال و حوصله ي صحبت تلفني حال و احوال كردن طولاني رو نداشته باشه اس ام اس ميزنه
البته حژدر مورد حرفهاي عاطقي و ازدواج ديگه نه
ولي بعضي مواقع جايگزين خوبي براي تلفنه
من با بیشترش موافقم ولی حرفایی که بچه ها میزنن هم تا حدودی باید در نظر گرفت یعنی پر بیراه نمیگن.
آدم شاید نتونه حرف دلشو مثلا با رفیقش رو در رو بزنه ولی با پیامک بهتر میشه و قاعدتا از نامه سریع تره.
...
۱-نگراني شما راجع به زبان فارسي نسبت به زبان انگليسي در کشورهاي انگليسي زبان هم وجود دارد چون جوانان در آن کشورها در امتحانات يا مکاتبات خود از کلمات متداول در چت و پيامک استفاده ميکنند مانند همان مثال هايي که شما زديد.يعني من فکر ميکنم چت و پيامک انقلابي در همه زبانها ايجاد کرده است که خوب يا بد آن و مزايا و معايب آن جاي بحثهاي کارشناسانه دقيق دارد.
۲-يک مورد ديگر که در فرهنگ ما کم کم جاي خود را باز کرده است،جدا از نحوه ارسال و متوني که ارسال ميشود جايگزيني ارسال پيامک به جاي خيلي از تلفنها و تماسهاي ديداري و شنيداري است من شخصاً ترجيح ميدهم به جاي ارسال پيامک تلفن کنم و عيد يا تولدي را تبريک بگويم تا اينکه با يک پيامک....
عیدنوروز مبارک
یکی از دوستان در مورد بند1 گفتن "اگر کسی فقط همونطور که شما نوشتین بنویسه شاید اشتباه برداشت بشه مثل این که شاید از دستم ناراحته که به همین دو کلمه و خیلی سرد اکتفا کرد!"
من فکر میکنم اگه حتی نصف خوانندگان این بخش که بااین مدل کوتاه گویی موافقن خودشون عملا شروع کنن بشه این نگرش رو عوض کرد.
سلام و تبریک سال نو
پیامک هم حسابی در ارتباطات جا خوش کرده.اما به حتم قابل مدیریت هست.پیامک هایی که نمی پسندم از فرستنده در خواست می کنم دیگه برای من از این نوع مطالب ارسال نکن.....
متاسفانه خودم مجبورم پینگیلیش پیامک ارسال کنم!
برا بچه ها هم تا قبل از 18/19 سالگی شدیدا داشتن تلفن همراه رو نامناسب می دونم و تا الان هم برای فرزندم تهیه نکردم.
.
.
یادمان باشه انگشت های ما برای هر حرفی که به دستور ما تایپ می کنند و هر دکمه ی ارسال و فوروادی که لمس می کنند در اون دنیا بازخواست مان خواهند کرد.
مورد شماره 3 وهدف استعمار برای من جالب بود و تاحالا به ظرافت این موضوع وصبر وحوصله آنها در پیش بردن اهدافشان فکر نکرده بودم اصولاً بیشتر ایرانی ها عجول هستند و دنبال نتیجه سریع ودشمن را دست کم می گیرند.
باشماره 9 کاملاً موافقم وهمیشه ترجیح می دهم با یک تلفن کوتاه تبریک بگویم به نطر من پیامک تبریک یعنی تو ارزش یک تلفن هم نداشتی.
من با تمام نکاتی که در یاداشت پیامک فرمودید خیلی موافقم و کاملاً همانطوری هست که فرمودید.در پناه حق تندرست و شاد و موفق باشید.
بنده با بند3و4 موافقم.البته تمام بند ها خوب ومفید بود فکر میکنم در کم کردن هزینه ها با توجه به سال جهاد اقتصادی هم موثر باشه.
از اینکه برای زبان فارسی و فرهنگ درست ارزش قائلید بسیار خوشحالم موفق باشید.
1و 2- هيچوقت پيامهاي مناسبتي طولاني را تا آخرش نميخوانم، فقط به اسم فرستنده و سطر اول نگاه ميكنم. چون پشت اين پيام طولاني، احساس و عاطفه خاصي وجود ندارد. فرستنده خودش ننوشته، يكي برايش فرستاده و او هم براي من و ... .
با «كوتاه نوشتن» مشكلي پيش نميآيد، گيرنده متوجه ميشود كه به يادش بوديم.
3. اين كه فينگليش به زبان فارسي آسيب ميرساند و كار استعمار است را متأسفانه زياد متوجه نميشوم. از ابتدا گوشيها فارسي نداشت، فينگيليش اختراع شد. الآن از فارسي استفاده ميكنم چون اگر كوتاه باشد ارزانتر است.
4و5و6و7و8 موافقم.
9. مكالمه تلفني بااقوام و دوستان خيلي نزديك خوب است ولي اگر به همه دوستان و ... تلفن بزنيم هم وقتگير است، و هم در اغلب موارد حتي اگر كوتاه باشد، ناخواسته به غيبت و كشف راز و خبر از سير تا پيازِ مغاير با «ستارشو» و ... منتهي ميشود.
اگر جواب پيامكها را ندهيم قطع رابطه پيش ميآيد. مثل جواب سلام ندادن است.
شايد ايميل كمي جاي نامهنگاري را بگيرد.
10. انتقال خبرهاي دست اول واقعاً خيلي هيجانانگيز است بايد به خدا پناه ببريم.
من با بندهای 1 و 2 و 3 و 4 و مخصوصا 4 کاملا موافقم و حتما مواردی که ذکر کردید را رعایت خواهم کرد.
از شما هم بسیار ممنون و سپاسگزارم
با آزروی سلامتی و سالی خوش
وقتی یه نفر یه پیام طولانی به من میده نمیخونمش
وقتی پیام کوتاه تره مثل عیدت مبارک و....
خیلی بهتر به دلم میشینه
و وقتی اسم منو اول پیام میاره بسیار لذت میبرم مثله محمد جان عیدت مبارک
خودم همیشه کوتاه و مختصر مینویسم و حتما اسم طرف رو مینویسم
سال خوبی داشته باشین
تمام مواردی که بیان کردید منطقی بودند. سعی میکنم رعایت کنم.
به موارد خوبي اشاره كرده ايد.منتهي نمونه هايي كه از پيامكهاي طولاني انتخاب كرده بوديد به نظر بنده آنقدر طولاني محسوب نمي شوند كه دريافت كننده از خواندن ادامه آن كسل شود.
به نظر حقير گنجاندن يك رباعي در يك پيامك و ارسال به ديگري به گسترش فرهنگ و ادبيات كمك مي كند و مغايرتي با رسالت پيامك ندارد.
متشكرم
مثل همیشه!!!
سرفراز باشید حاج آقا
سال نو مبارك
من هم با تمامي نكاتي كه فرموديد كاملا موافقم.
فرهنگ سازي خيلي مهم است.انشاالله كه همه رعايت كنند.
از حرف هاي آموزندتون بسيار متشكرم.
سال نو مبارك
در مورد بند1به نظرم فرستادن بيت يا جمله ادبي خيلي دلنشين معمولا ما هيچ وقت با شعر يا يك جمله ادبي با هم صحبت نميكنيم پيامك فرصت خوبيهكه يك بيت شعر به عزيزانمون تقديم كنيم
با بندهاي 5و6و7و9و10كاملا موافقم
حاج آقا راستش وقتی اولین بار یادداشت پیامک رو نوشتین من نظرمو داده بودم، این هم لینکش :
http://www.shahab-moradi.ir/akobook/Itemid,/id,51462/catid,0/
البته الان دوباره یادداشت رو خوندم، یادآوری خوبی بود، ممنون و التمــــاس دعـــــا.
من خیلی خوشحال هستم که با انسان هایی
متفکر همراهم . جناب مرادی عزیز کاملا از نکته بینی شما استفاده کردم مخصوصا شماره 9 . و همچنین ما هرگز
نباید فراموش کنیم که تمدن ما بسیار گران و با
ارزش است .
ما ایرنی هستیم و ایرانی عزیز است.
من با بندهای 3، 6 و 7 بسیار موافقم. و در مورد بند 1 نیز با خانم شیما محمدی هم نظر هستم
این یادداشتتون باعث شد مراقب باشیم در کوچکترین کارها هم مواخذه میشویم.
بعدازخوندن مطلب(چندماه پیش}،بسیاربسیار رعایت كردم و به بقیه هم گفتم،البته باذكرمنبع!
ازخداخواستم تا مطلب بیشتری دراین باره پیدا كنم كه خداروشكر كتاب خوب"جوان و تلفن همراه" از"موسسه پژوهش های دینی امام امیرالمومنین(ع)"به دستم رسید
یاعلی
حرفهاتون خيلي قشنگ و درسته فقط اي كاش همه رعايت كنن.
موافق شما هستم و بسیار متین بیان کردید، مخصوصا مزاحمت های تبلیغاتی که بازار بسیار داغی دارد. من که اینقدر از این کار ناراحتم که بگی نگی لج کردم و هیچ وقت به این تبلیغ کننده ها هم مراجعه نمی کنم.
2-به همین دلیل من انگلیسی رو زبان مناسبتری برای اینکار میدونم
7-متاسفانه رایج شده
9-کاملا موافقم و در این موارد بارها شده که خودم نامه رو ترجیح داده ام چه نامه از جنس کاغذ و چه نامه الکترونیکی
در کل نوشته جالبی بود خیلی نکات ظریف فرهنگی داشت
سلام با اصل قضيه موافقم اما بكار بردن عباراتي مثل :تبريك يا عيد مبارك يا سپاس در ذهنم تداعي كننده ي جوابيست كه فقط براي رفع تكليف فرستاده ميشود و هيچ انتقال احساسي درش نيست.
در مورد9 باجمله ی "[i]شاید برای انتقال مفاهیمی با چاشنی احساس و عاطفه رسانه ی مناسبی نباشد.[/i]" خیلی موافق نیستم. خیلی وقتها غمگین بودم با دریافت یک پیام کوتاه با احساس از طرف یک دوست شاد شدم ویا بلعکس دوستی داشتم که در شرایطی بود که حتی حوصله حرف زدن و حرف شنیدن رو نداشت خودش می گفت پیامهای تو واقعا منو آروم می کرد.
سلام
بقدری این پیامک خودش رو در زندگی ما جا انداخته که شاید دیگه آدم یادش نمیاد که تا چند سال پیش اصلا در زندگی ما نقشی نداشت و آب از آب هم تکون نمیخورد! اما امروزه شاید تاثیرات منفی که روی زندگی ما گذاشته بیشتر از هدف راه اندازی این سرویس بوده!!!
و نکته جالب هم اینجاست که من به شخصه اصلا تا حالا به این نکات که استاد فرمودند توجه ی نداشتم.
بازم ممنون از نگاه شما.
2. من هميشه برام فارسي پيامك دادن، سخت بود. چند وقت پيش به دليل پرداخت غير حضوري قبض موبايلم از طرف مخابرات 50 تا پيامك [u]فارسي[/u] رايگان برنده شدم. همون جا به اين تيزبيني مخابرات آفرين گفتم. كه اين جايزه رو فقط براي پيامك هاي فارسي قرار دادن.
3. پيامك هاي تبليغاتي بعضي وقتا نصف شب به من ميرسن! 2 شب هم اتفاق افتداه. كفري شدم..
4. 5 سال از خريد موبايلم ميگذره و الان 2 سال مي شه كه اصلا به قول ما "sms حاضري" نه دريافت مي كنم نه براي كسي مي فرستم. منظورم شعر و جك و پيامك هاي سر كاري و .. است.
5. احساس با فرهنگي بهم دست داده (-:
نوروز مبارک
اگه ما مدیریت صحیحی داشته باشیم میتونیم از تکنولوژی(نه فقط در مورد تلفن همراه)استفاده خوبی کنیم
پس بستگی به خود فرد داره
ممنون از نظرات دقیقتان
من هم از وقتي اين يادداشت را خواندم با حداقل كلمات پاسخگو هستم، حتي اگر برايم پيامهاي طولاني بيايد.در 0.5KB هم مي توان مفهوم رسانيد!
در پناه حق
يا علي!
بند1-موافقم در امور کاری
اما نمی توان از اثر پیامک های احساسی چشم پوشید،
1)مثلا برای راهنمایی دخترخاله کوچکترم از دوبیتی باباطاهر استفاده می کنم،
2)برای التماس دعا از شعر نو سهراب،
3) درمورد تبریک:یادآوری اصل و دلیل جشن بودن آن روز مفید است، مثلا نوروز تولد دوباره هستی یادآورامکان تولد دوباره انسان از نظر خلقی از این طریق برای اونی که یادش رفته، مفیده
بند3- بسیار موافقم ؛ مخصوصا وقتی شاهد غلطهای املایی و نگارشی فراوان هستیم ، فینگیلیش ذهن را تنبل میکند و ریشه یابی کلمات فارسی را سخت ؛
[b]بند6- چگونه؟ [/b]
بند8- خداروشکر تلفنی جهت جلوگیری از دریافت این پیام ها اعلام شده
ولی شرکتها می توانند مخاطبین خود را از طریق پایگاه های اینترنتی و فرمهای نظرخواهی شناسایی کنند
در آخر : اثر یادداشتهای شما بر من بیشتر از پرسش و پاسخ است مخصوصا وقتی راجع به مسائل روز باشد
[i][b]راستی:[/b][/i] اکثرا به جمله آخر یادداشت عمل نکرده اند و می شود به همین ترتیب میزان دقت مخاطبان را ارزیابی کرد
با سپاس فراوان
خیلی مفید بود.
کلا موافقم.
من همه ی این نکته های ظریف رو [b]خودم[/b] متوجه شدم. نکه بگم من علامه ی دهرم [u][i][b]نه[/b][/i][/u]!
اخه تمام این اشتباهات رواز سال 85 تا 87 مرتکب شدم. یه دفعه بیدار شدم. ولی همیشه میگم آدم نباید از یه سوراخ 2 بار نیش بخوره. واسم تجربه شد. به همه هم می گم.
1. پیام میدادم 3،4 صفحه!
4. تا صبح بیدار می موندم واسه جواب پیام!
5. سرم درد می کردکه بفهمم این شماره ی تاشناس کیه!
6. به حرف مامان اصلا گــوش نمی دادم!
7. ابراز علاقه ی بیجا! بدون تفکر!
8. خارج از کشورم دست از سرم بر نداشتن!
9. صحبت حضوری مطلب رو تا حدود 95% منتقل میکنه، تلفنی (صدا) 70%، نوشته 20%، سوءتفاهم از اینجا نشأت می گیره!
ببخشین طولانی شد خواستم از تجربه ی [b]تلخم[/b] بگم. 90/5/26
من تا ديروز خوره فينگيليش بودم.
غلط كردم تكرار نميشه همين الان فارسيش مي كنم
4بهمن90
سپاسگزارم، مطلب بسیار آموزنده و به جایی است.
یک نکته نه چندان مهم: در خط آخر نکته چهارم، واژه "احترامتون" حالت گفتاری دارد و با لحن نوشتاری کل متن سازگار نیست.
پیروز باشید!
اولین باره نظر مینویسم!ضمنا سایتوتن عالیه و دیدگاهتون متفاوت!تبریک!
1.متنای توضیحیم طولانیه ولی تبریکام همیشه خلاصه! اولی رو مثل دومی [خلاصه]میکنم!پیشنهاد قشنگی بود!
2.آره میتونیم متنای کوتاه انگلیسی رو خلاصه وار بنویسیم اما مگه تو 3 نگفتین انگلیسی نه؟!!
3.فکر میکنم منظورتون فینگیلیش بوده و من تو 2 اشتباه برداشت کردم!فینگیلیش نه! اوهوم!
4.واقعا حق با شماست این متنا وقت گیره!
8.دور از جون شما روانی شدیم از دستشون!حتی خطای دائم رو هم بیخیال نمیشن!
9.تا جایی که بتونم جواب آدما رو با نامه میدم!مخصوصا دوستای نزدیکم!پیش خیلی از دوستام نامه هایی دارم که یادگاری نگهشون داشتن!
9.بازم 9 اینکه کاش بعضیا بفهمن تو ازدواج نمیشه به مسیج اعتماد کرد چون توش احساسات دخیل نیست،هیچی مثل ملاقاتای حضوری و رفت و آمد (در حد اکتفا و نه افراطی) نمیتونه طرفو بشناسونه!
۱۱بهمن۹۰
1-با شما کاملا موافقم که پیامک روش خوبی برای بیان احساسات نیست و عواقبش رو هم دیدم و بسیار از نظر روحی اسیب دیدم.
2-ممنون از راهنماییهای سازندتون.
تهران.14فروردین91
کلاس مجردها
باسلام و درودبه شما ۲۲ فروردین ۹۱
روزتون مبارک (امروز روز معلمه )
این یه پیام تبریک و عرض ارادته اما وقتی این متن رو خوندم و حرف های سر کلاس و ....
به خودم اجازه ندادم که با یه پیامک تبریک و غیر کاری مزاحمتون بشم.
انشالله همیشه سربلند باشید و کلاس هاتون برقرار.
12 اردیبهشت 91 - تهران - از کلاس مجردها
[b]روز معلم مبارک[/b]
برای من روز معلم تداعی گر شخصیت بزرگ [b]معلم شهید استاد مرتضی مطهری[/b] است و همیشه تو روز معلم وقتی آهنگ ای مجاهد شهید مطهر رو با یاد ایشون گوش میدادم حسرت داشتن همچین استادی رو میکشیدم.
اما امسال با وجود شما، این دلتنگیم برای شاگردی ایشون کم رنگتر شده و در عوض سعی میکنم شاگرد خوبی برای شما باشم.
13 اردیبهشت 91 . تهران
اگه .............................
[سلام اخوی
انتشار تمام کامنت ها و پاسخ به تمام سوال ها واقعا محال است.
جهت استحضار شما حدود نودهزار سوال منتشر نشده دارم! هرچند هیچ سوال و پیام خوانده نشده ندارم
در ضمن کامنت شما ذیل این یادداشت بی ارتباط با موضوع آن بود
درضمن لطفا ملاحظه کنید از زمان انتشار این یادداشت چند روز می گذرد؟
۹۱/۵/۱۱ شهاب مرادی]
خدا قوت
سپاس از فرهنگ سازیتون و مطالب خوبتون
من دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی هستم به زبان فارسی احترام بگذارید و از فینگلیش خودداری کنید واقعا ضربه میزنه.
کاملا موافقم
عاقبت بخیر باشید