آیینه خانه ۲۵
ثبت نام دوره جدید کلاس مجردها ۱۴۰۳
ادامه مطلب
کلاس مجردها را امروزه خیلی ها می شناسند اما برخی هم تصوری نادرست بر مبنای اسم کلاس، از آن دارند؛ به این معنا که تصور میکنند: «مجردهای آماده ی ازدواج یا به قول قدیمیها جوانان دمِ بخت، با هر سن و سالی در کلاس مجردها شرکت میکنند تا همسر پیدا کنند!» خب این تصور غلط است و با واقعیتِ کلاس مجردها تفاوت بسیاری دارد. پس به ورودی های جدید دانشگاه توصیه می کنم این فرصت را دریابند؛ به تعبیری کلاس مجردها یک تریبون آزاد یا کرسی آزاد اندیشی است و یک مجال برای شنیدن و تأمل کردن است و فرصتی برای رشد و تربیت اجتماعی با نگاه دینی و فرهنگی است و ...
این نوع رفتار می تواند ناشی از دلایل زیر باشد
» تربیت غلط (1.ناتوانی والدین در برآورده کردن نیازهای کودک ،2.شکستن مرزهای خانوادگی توسط کودک 3. رو به رو نشدن کودک با پیامدهای منطقی رفتارهایش 4.الگوسازی از والدین)
» جبران یک کمبود و یا غلبه براحساس ضعف و نقص
» اغلب این افراد در دوران کودکی لوس بار آمده اند و این رفتار را در بزرگسالی نیز ادامه می دهند.
همچنین رقابت طلبی افراطی، فخر فروشی، سلطه گری، بیان قدرت به شیوه نامناسب و تحمیل نظرات خود به دیگران از ویژگی این دسته از افراد است.
16/مهر/92؛کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
همیشه در عجب بودم چرا داستان موسی علیه السلام در قرآن زیاده،از داستان ولادتش تا ماموریت اش و تا واعدنا موسی ثلاثین لیله، همش داره آینده ها رو برا امت پیامبر آخر الزمان تصویر میکنه،تا پیامبرشون 10 روز دیر کرد برگشتن به زمان فرعون!!!
و چه کوتاه نظر بودن مسلمانان بعد از رحلت پیامبر!!!
استاد ممنون برای لحظات زیبای آخر برنامه امروز.
27 ساله/ارشد صنایع/تهران-یوسف آباد
صِرف بزرگداشت مناسبتها (مثل اول ذیحجه)، مشکلی را حل نمیکند و شخصیت، فرهنگ و رفتار نمیسازد. باید رصد کنیم که مشکلات از کجاست؟
مشکلات ارتباطی بین افراد در هر صنف و یا فامیل نشان میدهد ما برای "زندگی شهری" تربیت نشدهایم و اطلاعات و داشتههای فرهنگیمان در حد ارتباط اجتماعی نیست که آموزش بیشتر در این زمینه، به عهده رسانه، منبر و سیستمهای آموزشی است.
امروزه در ارتباطاتمان، اغلب از مدل رفتاری "بالا به پایین (دستوری)" و یا از مدل رفتاری "تهاجم و ترس" (شامل تهاجم ـ تهاجم، انفعال ـ تهاجم، انفعال ـ انفعال) استفاده میکنیم و متأسفانه مدلی نداریم که این رفتار تبدیل شود به یک روش محترمانه، صریح و منصفانه که مثلا در خودمان را جای دیگران بگذاریم. (اخلاق اسلامی)
این مدل رفتاری موضوعی فراگیر است که در ازدواج خودش را با طلاق نشان میدهد چون در اسناد ثبت میشود اما قطعا میزان قهرها از آمار طلاق بالاتر است اما در جایی ثبت نمیشود. لجبازی، رقابت، تحمل نکردن دیگران در تمام شئون زندگی خودش را نشان میدهد.
[b]موضوع "مهربانی" دستوری نیست،[/b] با تشر و سرزنش درست نمیشود نیازمند یک تحلیل روانشناختی دقیق است که ببینیم مشکل چیست که ما نامهربانی میکنیم ؟ ناامنی کجا ایجاد میشود که ما پرخاش میکنیم؟ مثلا اگر توجه کنیم که خدا رزاق و علیم و... است آرامش پیدا میکنیم و مهربان میشویم. [b]"پس انداز کردن" به دلیل ناامنیهاست حتی پسانداز "توجه و مهربانی"![/b]
-------------------------------------------
متأسفانه امروزه این که "کجا مولودمان به دنیا میآید" و "کجا مرحموممان دفن میشود" همه و همه بر اساس "جاهلیت، تفاخر و رسومات غلط" است. تفاخر به نام بیمارستان، پزشک، مدرسه ... و سرانجام قبر 500 میلیون تومانی!
موضوع "ساده زیستی" جبری و دستوری نیست. بیاییم روی یک واژه تفاهم کنیم و بگوییم [b]بعضیها غربتیاند[/b] (فعلا نگوییم لئیماند یا فی ضلال مبیناند) برای تصحیح سبک زندگی، لازم است نگاهمان را اصلاح کنیم و یک سری از شناختهایمان را تغییر دهیم.
پرسش: [b]چرا کسی که نماز دهه اول ذیحجه (و واعدنا...) را بخواند ثواب حج را میبرد؟[/b]
پاسخ: براساس این آیه خداوند از حضرت موسی 40 شب (10+30) وعده گرفت (و واعدنا موسی ثلاثین لیله و اتممناها بعشر)
دقت: حضرت موسی در حالی که همزمانش پیامبر دیگری هم بود و بعد از او نیز دو پیامبر اولوالعزم میآمدند در این 40 شب برای خودش خلیفه تعیین کرد (و قال موسی لاخیه هارون اخلفنی فی قومی) خلیفهای که تشریفاتی و تجملاتی نبود و باید کار مدیریتی انجام میداد که یک لحظه جامعه بدون "ولیّ" نمانَد. (و اصلح و لاتتبع سبیل المفسدین)
حال سوال این است که رسول خدا (ص) که براساس صریح قرآن، آخرین پیامبر است "خاتم النبیین: احزاب/40"، و نیز باتوجه به آیات "انک میت: زمر/30"، "افان مات او قتل: آل عمران/144" و اتفاق "حجه الوداع"... [b]بعضیها با چه توجیهی میگویند که رسول خدا (ص) از دنیا رفت و برای خودش خلیفه تعیین نکرد؟![/b]
هر کس با هر مذهبی به این آیه فکر کند؛ این مقدمه میشود که معنی "غدیر" و به دنبال آن "محرم" و "بغضاً لـِاَبیک" را بفهمیم.
هر شیعه در هر جا که هست به این فکر کند که:
[b]امروز ولی خدا و خلیفه رسول خدا کجاست و از ما چه انتظاری دارد؟ امروز ما چه تکلیفی در قبال او داریم؟ انتظار او از ما در این تهاجمها و جاهلیتها چیست؟
[/b]این نیازمند این است که مردم با هم همفکری کنند و حتما باید دنبال افقه و اعلم باشند، سراغ نایب این ولی بروند و ببینند "نقشه"، "خط" و "راه" چیست؟ (اگر هر کس بخواهد خودش نسخه بپیچد گمراه میشود.)
لازم است همیشه توسلمان به اهل بیت و ولایت را به روز کنیم و مدام دلمان را از زنگار پاک کنیم.
-------------------------------------------
صدقه علنی و آشکار، بلا را دور میکند و صدقه پنهانی، عذاب خدا را کم میکند.
صلوات
خدا قوت
بسیار لذت بردم که وقتی توضیح در مورد جایگاه بعضی کلمات (عربی-فرانسوی...)دادید ولی مجری بی اهمیت تصحیح کرد و نخواست از کلمات اتم و اکمل استفاده کنه و کلماتی جای گزین کرد ولی شما بر سر گفتن اون کلمات تاکید کردید که به این معنی که گفتنش ایراد نداره...
یه پیشنهاد دارم که البته با عرض معذرت شخصی هست و به خودتون ربط داره که انجام بدید یا خیر. متاسفانه ظاهرا قرار نیست دکور برنامه عوض بشه و فضای تاریک برنامه تاثیر جالبی در مخاطب نمی گذاره. خواستم ازتون درخواست کنم برای این که دکور برنامه رنگ روشن تر به خودش بگیره شما عبا و قبای رنگ روشن بپوشید. البته من همین الان بعد از این کامنت با روابط عمومی صدا و سیما تماس خواهم گرفت و در مورد عوض کردن دکور تذکر خواهم داد.
یاعلی
شاگرد کوچک شما در کلاس مجرد ها، 22سال، دانشجوی مهندسی مکانیک،کرج
چند نکته:
» چند روش رایج و کلی در روابط اجتماعی:
1- مدل دستوری (بالا به پایین)
2- تهاجم- انفعال (خشمگینانه / ترس)
3- تهاجم- تهاجم
و یا انفعال - انفعال که ارتباط شکل نمیگیرد.
این روابط باید به یک رفتار صریح محترمانه ی منصفانه یعنی اخلاقی اسلامی تبدیل شوند.
21ساله/ دانشجوی مهندسی مدیریت پروژه/کرج
(آرامش باعث ایجادمهربانی میشود.)
(برای دونستن علت پرخاشگری ،نامهربانیمون باید یه تحلیل درست داشته باشیم و بدونیم مشکل از کجاست؟سپس اقدام به مدیریت کنیم)
(صدقه ای که بلا را دور میکند ،صدقه آشکار و صدقه ای که عذاب را دور میکند صدقه پنهان است.)
(بجای نا امید شدن و سرزنش کردن بدنبال راهکارهایی بگردیم و آنها را در خودمان پرورش بدیم.)
تبریزی/کارشناس تربیت بدنی/مشهد/20.7.1392
لینک زیر بخشی از فرمایشات شما در برنامه آیینه خانه در رابطه با [b]فلسفه خواندن آیه "و واعدنا موسی ..." در نماز ماه ذی الحجه[/b] است. اگر صلاح دیدین منتشر کنین.
http://www.aparat.com/video/video/result?text=حجت+الاسلام+شهاب+مرادی+-فلسفه+نماز+ماه+ذی+الحجه+-آیینه+خانه&secfrdcodedvar=551b7233a2115381d5eb37c9e66ebed0ac687cc5&btnSubmit=+&data%5Bcheckgetrequest%5D=true&frm-id=1381656658525a6852226c5
کارشناس ارشد مشاوره خانواده -30 ساله- تهران
ایام و اعیاد مبارک
به دلیل مشغله کاری ، بعد از یک هفته توفیق پیدا کردم که فایل صوتی برنامه تون رو گوش کنم
فرمایشاتتون راجع به محل دفن آدم ها و اینکه ممکنه روی آدم رو از قبله برگردونند یا جابجا کنند ، [b]خیلی[/b] تکان دهنده بود
اجرتون با خدا
التماس دعا
رزیدنت پزشکی|26ساله|23مهر92،شب عید قربان
امروز داشتم برنامه ی 25 آیینه خانه رو از آرشیوم میدیدم. خواستم از شما بابت مطرح کردن رویکرد تحلیلی، چند بعدی و البته کاربردی نسبت به مسائل تشکر کنم. این نوع نگرش به زندگی واقعاً آرامش بخش و امیدآفرین است.
خدا قوت
کارشناسی ارشد/29 ساله/11 بهمن 92