ترش و شیرین
پخش سریال ترش وشیرین با وجود ضعف ها و نکات منفی (ایهام برخی دیالوگ ها و کمرنگ بودن نمادهای مذهبی ) تمام شد ، خواستم به نکته ای مثبت در این سریال اشاره کنم ؛ در سریال "ترش و شیرین" بر خلاف بسیاری ازسریال های از این جنس ازکودک بی ادب «بچه ی تـُخس» و بی ادبی جوانان نسبت به بزرگترها خبری نبود.
مستقل از جنس برخورد بزرگسالانٍ "ترش و شیرین" نوجوانان و جوانان دراین سریال با پدر، مادر،همسر پدر و خصوصا پدربزرگ با احترام رفتار می کردند و ازالفاظ مودبانه و محبت آمیز استفاده می کردند.
حتی در دیالوگ های "اشکان" با آن کاراکتر خاص که در انتها معلوم شد سارق بوده، از الفاظ زشت و رکیک (تیپ و الفاظ رایج تبهکاران و خلافکاران در سینما) اصلا استفاده نشد.ازاین نظر این سریال شایسته
تقدیراست.
احترام به بزرگترها(که متاسفانه امروزه در بعضی خانواده ها کمرنگ شده) اززیباترین جلوه های اخلاق اسلامی است که نه تنها موجب ثبات و شادی خانواده می شود ،بلکه باعث دلگرمی جوانان و بهره مندی آنان از کوله بار تجارب گرانقدر پیران وحمایت بزرگترها نیز می شود . وقار نسبت به بزرگ ترها موجب خشنودی و رضایت خداوند و افزایش برکت می شود.
این زینتی است که شایسته است همه جوانان عزیز به آن آراسته شوند ،پیران جوانان دیروز هستند و جوانها بزرگان فردا. رسول مکرم(ص) بارها به این صفت پسندیده سفارش می فرمودند : وقـّروا کبارکم و ارحموا صغارکم وقار واحترام نسبت به بزرگترها ومهربانی با کوچکترها از پایه های اخلاق اجتماعی اسلام است.