سلام
امیدوارم به برکت ماه رمضان، شب های قدر و عید فرخنده ی فطر، شاداب و با نشاط تر از قبل باشید و این طراوات، تازگی و نشاط تان روزافزون شود.
قرار بود دوره چهارم یک ماه زودتر آغاز شود؛ اما ابتدای ماه رمضان کسالت داشتم و عذرخواهی می کنم.
تک تک جلسات و لحظه لحظه های کلاس مجردها را دوست دارم و خدا را بابت آن شکر می کنم.
اگر ادب مثال زدنی، انگیزه ی بالا برای دانستن، اخلاص و طهارت این جمع ارزشمند از پاک ترین جوانان و دانشجویان فرهیخته، نخبه و فعال نبود، هرگز "کلاس مجردها" پا نمی گرفت.
بارها در بین پیام ها و کامنت های شما در اینجا و اینستاگرام، سوالاتی را در خصوص آغاز دوره جدید، ثبت نام و شیوه عضویت در "کلاس مجردها" خوانده ام.
با توجه به تجربیات ثبت نام های گذشته و بر اساس اغلب سوالات مشابه متقاضیان دوره های قبل؛
از علاقمندان به شرکت در دوره جدید کلاس مجردها درخواست می کنم این توضیحات را دقیق مطالعه فرمایند:
۱. زمان ثابت تشکیل: این کلاس روزهای یکشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ است. لطفا برنامه های ترم پاییز و برنامه های پیش روی خودتان را بررسی کنید. خوب است بدانید هیچ ساعتی را نمی توان انتخاب کرد که همه بتوانند پس خودتان ارزیابی کنید… و یاد می کنم از بسیاری از عزیزان که از سایر کلاس ها یا محل کارشان مرخصی می گرفتند. تا در کلاس به موقع حاضر باشند.
۲. مکان برگزاری: جلسات معمولا در تالار ایوان شمس در ابتدای اتوبان کردستان تشکیل می شود و هرازگاهی هم در دانشگاه های اصلی شهر تهران؛ ولی پاتوق اصلی تالار ایوان شمس است. این مورد هم مانند زمان قابل تفاهم صد در صدی نیست. خوب است جوان تر ها از عبارات و ادبیات کودکانه ای مانند «آن مکان دور است» کم کم فاصله بگیرند. اگر این کلاس برای کسی ضرورت داشته باشد اصلا این نوع حرف ها برایش مهم نخواهد بود. راستی از شهرهای بسیار دور مانند ساحل خلیج همیشه فارس، جوان هایی مشتاق با سن و سال شما و بعضا با جیب تقریبا خالی، برای دیدن یک بازی فوتبالِ معمولا صفرصفر به تهران و ورزشگاه آزادی می آیند و شب را بیرون از ورزشگاه می خوابند.
حالا یک آقا پسر یا حتی دخترخانم در محدوده شهر تهران بگوید اتوبان کردستان یا خیابان شهید گمنام دور است؟! به هر حال خودتان بررسی کنید.
۳. روش تدریس: روش تدریسم جزوه گفتن و پاورپوینت نیست. سخنرانی هم نیست!
روش تدریس بحث است و گفت و گوی محترمانه و جدل احسن برای فهم بهتر؛ تمرینی است برای تفکر خلاق و نقاد؛ همه با هم درگیر فهمیدن و دانستن می شویم و اگر کسی در تمام زمان کلاس تمرکز و هوشمندی کافی را نداشته باشد، از کلاس بی بهره می مانَد و شاید خسته شود.
۴. تلقی نادرست: اولا؛ این کلاس مانند برخی تجمعات یا جلسات، تفننی و سَرسَری نیست؛ هرچند فضا معمولا شاداب و پرنشاط است اما روح حاکم بر کلاس یک جدیت و نظام مندی روشنی دارد. به یک تعبیر کلاس برای خودش نظم و قاعده و قانون دارد هرچند ساده و اندک اما بسیار مهم.
ثانیا: این دوره، لزوما مرحله ی قبل از کارگاه خانواده نوپا نیست! و انحصارا در آن به مباحث مرتبط با ازدواج و انتخاب همسر نمی پردازم.
بلکه مسائل مد نظر و نیازهای فکری و بینشی شرکت کنندگان محترم، مهم ترین عامل انتخابِ موضوع جلسات بوده و خواهد بود. تا کنون هم به موضوعات مختلف و متنوعی به انتخاب اعضای کلاس پرداخته ایم. بحث هایی پرنشاط، پویا و جذاب که برای خود من شادابی و تازگی بهمراه داشته و دارد. برخی از عناوین مباحث مطرح شده در این سه دوره تا آنجا که خاطرم هست:
دوره اول: غیرت دینی، عشق، امریکا، جهاد لسانی، امام، ولایت فقیه، دفاع مقدس، نسل و موالید، شیعه، ایمان و کفر، بهشت، مرجعیت و نقش روحانیت در انقلاب اسلامی و ...
دوره دوم: هشدارهای اساسی در انتخاب همسر و برخی ریز مهارت های انتخاب همسر، هدف و آرزو، موج حمایت از دین، شکست عشقی، خیریه، جوانی فصل قرار و بی قراری، صدقات و ...
دوره سوم: خودکارآمدی، تناسب بین عقل و عشق در انتخاب، تربیت فرزند، مشکلات دختران در سنین بالا، سوگ و فراقت، از دست دادن پدر و تأثیر آن برفرزندان، شناخت و مدیریت احساسات و هیجانات، انعطاف پذیری، نشاط در عبادت، انجام مستحبات، دلایل مخالفت خانواده با تصمیمات فرزندان، احترام به پدر و مادر، استقلال و وابستگی، تصویر ذهنی غلط از خواستگار، عزت نفس، نقش رسانه در تربیت جامعه، روابط متقابل، سهم ما در معضلات اجتماعی، نظم فکری، تقوا و اخلاص، احترام به خود، مهربانی و ...
۶. بنا دارم ان شاءالله در دوره چهارم در مورد مهارت های انتخاب همسر صحبت کنم اما خردِ جمعی و میزان مشارکت افراد در مباحث روند بحث را تعیین می کند.
شرایط ثبت نام:
از آغاز قرارمان این شد که این کلاس ویژه ی جوانان و مجردها باشد؛ بنابراین
۱. از پذیرش متأهلین و افرادی که تجربه ی طلاق دارند، معذوریم.
۲. بنا بر ملاحظات عدیده، محدوده ی سنی جوان را با تعاریفی مانند ۱۸ تا ۳۵ سال منطبق نکردم و برای هر دوره شرایط سنی تعیین کرده ام.
این دوره هم محدوده سنی دختر خانم ها چیزی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر از آقایان است.
بازه سنی شرکت کنندگان در دوره چهارم
دختر خانم ها متولدین ۶۵ تا ۷۴
آقا پسرها متولدین ۶۷ تا ۷۳
زمان ثبت نام:
ان شاءالله فرم ثبت نام اینترنتی ۱۷ مرداد؛ در همین صفحه باز خواهد شد و مهلت آن 48 ساعت خواهد بود.
پس از مرحله ثبت نام اینترنتی، مراجعه حضوری و پذیرش هست؛ که یک هفته بعد از ثبت نام اینترنتی انجام خواهد شد؛ در محل مرکز مشاوره زندگی بهتر یا آدرسی دیگر که ان شاءالله در فرم ثبت نام اعلام خواهد شد.
یک توصیه ی مهم برای ثبت نامی های جدید:
لینک های کلاس مجردها را در سایتم ببینید و کامنتهای زیر عناوین برنامه ها بخوانید تا مقداری با فضای کلاس آشنا شوید.
همچنین در فضای مجازی هم اعضای کلاس اطلاعات زیادی منتشر کرده اند. مانند هشتگ #کلاس_مجردها در اینستاگرام که می توانید به آنها مراجعه کنید.
تذکراتی برای اعضاء دوره های سوم و ماقبل :
۱. درصورت تمایل به شرکت در دوره چهارم می توانید ثیت نام کنید. یعنی دوره های اول، دوم و سوم تمام شده و ملاک ورود و خروج در دوره چهارم ثبت نام اینترنتی و پذیرش در دوره چهارم است.
۲. عضویت در دوره های قبل شامل محدودیت های سن و سال تولد نمی شود.
در پایان از همه اهالی کلاس مجردها؛ عزیزان و نورچشمی های گرامی؛ آقا پسرها و دختر خانم های متدین و باوقار و دلسوزم به ویژه گروه اجرایی تشکر می کنم و مثل همیشه برای همه تون دعا می کنم.
از والدینی که به کلاس سر زدند و گاهی فرزندانشان را همراهی کردند نیز متشکرم.
لازم است تکرار کنم از ابتدا تمامی کلاس ها و کارگاه هایم رایگان بوده و هستند.
التماس دعا
کلاس مجردها، دوره دوم؛ مهر۹۱ تالار فردوسی دانشگاه تهران
عکس یادگاری پایان دوره سوم؛ ایوان شمس؛ بهار ۹۳