شبیه ترین مردم به خدیجه کبری
احادیث بسیاری در باب مشابهت شخصیت های ممتاز اسلام به رسول خدا ص و سایر اولیاء و انبیاء الهی نقل شده و برخی از آنها بسیار شهرت دارند. بیان این شباهت های خَلقی و خُلقی به منظور اظهار فخر و مباهات بود و فضیلت محسوب می شود.و دانستن این تشبیه و تمثیل ها در افزایش معرفت ما نسبت به اهل بیت ع موثر است. مانند تمثیل جایگاه حضرت امیر سلام الله علیه به جناب هارون.
در برخی روایات شباهت فراگیر است و مقیّد نیست. مانند بیان شباهت تامّ و تمام جناب علی اکبر علیه السلام به رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم است که از سیدالشهداء ع در تمام مقاتل نقل شده است. (...اشبه الناس خَلقاً و خُلقاً و مَنطقاً)
و در برخی موارد از جهاتی تشبیه صورت گرفته است. مثلا گفته اند: راه رفتن زهرای مرضیه ع شبیه راه رفتن پدرش رسول خدا ص بوده و یا درباب مقایسه حسنین ع در شباهت به رسول خدا ص، گفته اند؛ چهره زیبای امام مجتبی ع شبیه چهره نورانی رسول خدا ص بوده و قامت و پیکر رعنای امام حسین ع شبیه قامت و جسم مبارک رسول خدا ص و برخی مقایسه ها و بیان شباهت ها از لحاظ شأن و جایگاه و یا خُلق و خوی و... بوده مانند شباهت امام مجتبی به رسول الله از جهت سیادت و هیبت و شباهت امام حسین به رسول الله از جهت شجاعت و سخاوت. و یا تشبیه و تمثیل زینب کبری به ام المومنین خدیجه کبری ع از لحاظ شأن و شخصیت و توصیه رسول خدا به رعایت احترام زینب کبری علیها سلام. که نقل شده حضرت امیر خواستگاری اشعث بن قیس را به دلیل همین مشابهت به خدیجه کبری با تندی رد کردند (یعنی فضیلت زینب کبری)
در مورد شباهت ها سخن بسیار است و مجال کم؛ بسیاری به رسول خدا صلوات الله علیه و آله شبیه بودند از جهات مختلف اما شبیه ترین آنها و شبیه تر از همه ی مردم به ایشان حضرت علی اکبر سلام الله علیه بود. و شبیه ترین مردم به فاطمه اطهر سلام الله علیها فرزندش امام حسین است و جالب است بدانید شبیه ترین مردم به ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیها، کسی جز امام حسن مجتبی نیست و این سخن امام مجتبی ع است:
کانَ الحسینُ بنُ علیٍّ، أشبَهَ الناسِ بِفاطمةَ و کُنتُ أنا أشبَهَ الناسِ بِخدیجةَ الکُبری (سلام الله علیهم اجمعین)
امام حسن مجتبی علیه السلام:
حسین بن علی علیهما السلام شبیه ترین مردم به فاطمه علیهاسلام است و من شبیه ترین مردم به خدیجه کبری علیها سلام هستم.
این حدیث را ابن شهر آشوب در کتابش از محمد بن حنفیه و ایشان از برادر بزرگوارش امام حسن مجتبی علیه السلام نقل کرده است. المناقب لابن شهر آشوب
(کتاب پدر،عشق و پسر از سید مهدی شجاعی)
بحق محمد و آله الطیبین الطاهرین
من فکر میکنم امام حسن مجتبی (ع) به حضرت خدیجه (س) شباهت دیگه ایم دارن و اون اینکه حضرت هم مانند حضرت خدیجه (س) که تمام ثروتشون رو در راه اعتلای دین اسلام هزینه کردن امام هم 3 بار تمام زندگیشون رو برای کمک به مردم خرج کردن.حتی گیوه های پاهاشون رو هم به فرد پابرهنه ای بخشیدن.
انشاالله خداوند ماروهم در کمک به دین خداوند یاری بده و ذره ای از این بزرگواری و بخشش ائمه معصومین رو نصیب ماهم بکند.الهی آمین
استاد دیشب با وجود وقت اندک برای صحبت در امام زاده علی اکبر(ع) چیذر خیلی استفاده کردیم و دلتنگیمون برای کلاس و استفاده از صحبتای شیرینتون بیشتر شد.
19 ساله/دانشجوی دبیری ادبیات/تهرانپارس
.
من فکر میکنم امام حسن مجتبی(ع) به حضرت خدیجه(س) شباهت دیگه ای هم دارند و اون اینکه امام هم مانند ام المومنین(س) که تمام ثروتشون رو در راه اعتلای اسلام هزینه کردن 3 بار ثروتشون برای کمک به مردم بخشیدند.حتی کفش هاشون رو هم در راه به فرد پابرهنه ای بخشیدند.
انشالله ماهم بتونیم برای کمک به اسلام قدمی برداریم و بخشی از بزرگواری ایشان هم نصیب ما بشه.
دیشب هم استاد باوجود وقت کمی برای دعا داشتید اما در حد همون چند جمله ای هم که در امامزاده علی اکبر (ع) چیذر گفتید استفاده کردیم و دلتنگیمون برای کلاس و استفاده از صحبتاتون بیشتر شد.
مطلب خيلي خوبي يود .... ممنون
شهادت امام حسن مجتبي (ع) بر شما تسليت باد
خیلی حدیث جالبی است: شباهت یک مرد به یک زن.
تا حالا نشنیده بودم که مادربزگ شبیه نوه پسرشان باشند.
به نظرم خیلی تامل بر انگبز است!
انشاالله خدا کمکمان کند هم حضرت خدیجه سلام الله علیها و هم امام حسن مجتبی علیه السلام امام کریممان را بهتر بشناسیم.امین
باتشکر
التماس دعا
23ساله/کارشناس زیست شناسی /1 دی 91/شمیرانات
چه دلم ضعف رفت...
آخِــــی... میشه ما هم ببینیمشون...
فکر کنم, از ذوق قلبم پاره بشه.
السلام علیکم یا اهل بیت النبوة.
دیشب خیلی دنبال جایی میگشتم که برای 7 صفر برنامه ای باشه، که برم.ولی متاسفانه پیدا نکردم. از کامنت دوم اینجور به نظر میاد که توی امام زاده علی اکبر چیذر برنامه ای بوده.ای کاش با خبر می شدم و میتونستم بیام اونجا.اتفاقا سایتتون رو هم مرتب چک می کردم که شاید جایی برنامه داشته باشید.
مثل اینکه درباره شباهت امام حسن با حضرت خدیجه توی اون مجلس صحبت کردین.ممنون میشم اگه افرادی که از این جلسه استفاده کردن، درباره وجه شباهت امام به مادرمون، بقیه رو هم بی نصیب نذارن.
21 ساله/کارشناسی برق/تهران
حاج آقا من کمی گیج شدم!
فرمودید شباهتها برای مباهات است و فضیلت. (مثلا برای حضرت علی اکبر فضیلت است که شبیه رسول خدا (ص) بودند)
اما در این مورد، آیا امام حسن (ع) باید مباهات کنند که شبیه حضرت خدیجه (س) هستند؟ و این شباهت برای ایشان فضیلت است؟ در حالی که مقام امام حسن مجتبی (ع) بالاتر از حضرت خدیجه (س) بوده است چون امام بودهاند و معصوم.
از 7صفر غربت امام حسن (ع)را می توان فهمید امام حسن نیز مثل حضرت خدیجه غریب هستن و کمتر راجع بهشون صحبت میشه ... می گفت چون تولد شاه عباس 7 صفر بوده و می خواسته مراسم بگیرد ونمی خواسته حساسیتی در بر داشته باشه شهادت امام حسن (ع) را به 28 انداخته البته بنده نمی دانم این حرف چقدر صحت دارد و اگر داشته چرا تا به حال کاری انجام نشده
حدیث زیبا و در عین حال تأمل برانگیزی بود.تا حالا نشنیده بودم و اصلا نمیدونستم چنین شباهتی بوده. کاش درباره این شباهت بیشتر برامون توضیح بدین.
امسال شب 7 صفر خونه ی یکی از دوستای قدیمی دوران دبیرستان دور هم جمع بودیم و زیارت عاشورا خوندیم . خدا ی مهربون رو برای داشتن شما استاد بزرگوارم و دوستام شکر می کنم.
موفق و سلامت باشید
خواندم که در مورد شباهت حضرت خدیجه و امام حسن مجتبی آورده بود:
همه مورخان اتفاق نظر دارند كه حضرت خديجه زيباترين دوشيزه حجاز بود.
امام حسن مجتبى عليه السلام كه مظهر جمال الهى بود، خود را شبيه ترين اهل بيت به مادرش حضرت خديجه مى دانست.
25 ساله/دانشجوی متالورژی/کلاس مجردها
سلام
مقام و منزلت بالاتر از این که ائمه طاهرین(سلام الله علیهم اجمعین) به شباهت با آن حضرت مباهات و افتخار میکنند؟
صل الله علیکِ یا ام الزهرا(سلام الله)
ولی حداقل حضرت خدیجه با تمام مصیبت هایی که کشیدند یه یار مهربان داشتن نه مثل امام ما که تو اندرونیشونم غریب بودن!!!!!
صلى الله عليک یا مظلوم
25 ساله/کارشناسی ارشد صنایع/تهران
بنظر یکی از شباهتهایی که این دو بزرگوار دارن غریب بودنشون هست
خیلی غریبن خیلی
فکر می کنم مشابهت دیگر، کریم بودن هر دو ایشان در راه اعتلای اسلام بوده است.
و بیشتر که دقت می کنم به یاد می آورم که حس ِ مشترکی حتی در زیارت قبر هر دو بزرگوار ( حضرت خدیجه کبری علیها سلام در قبرستان حضرت ابوطالب و امام حسن (ع) در قبرستان بقیع ) وجود دارد که آن هم غربت عجیبی است که با فاصله ای زیاد باید یه ایشان سلام دهیم و خانم ها اجازه ی ورود و زیارت قبر مطهر را نداشتند.
در پی این توصیه ی شما که اثر برگزاری مراسم هایی چون روضه، بیشتر از اثر تقویم در زنده نگه داشتن ِ حقیقتِ تاریخ « چون 7 صفر : شهادت کریم اهل بیت (ع) » خواهد بود، به یاری خدا در روز هفتم صفر توفیق نصیب ما شد که مراسم شله زرد پزانی متبرک به یاد و نام امام حسن مجتبی (ع داشته باشیم. از طرف خودم و خانواده از تذکر شما متشکرم.
22ساله - دانشجوی سینما و روانشناسی و کلاس مجرد ها - 6دی - تهران
سلام بر مادرمان ، خدیجهء کبری (س)
و سلام بر آقا و سرورمان ، امام حسن مجتبی (ع)
من به خودم لازم دونستم که نظر قبلیم رو اصلاح کنم.
اون نظر من یک احساس بود و خواستم دوچیز کمی پررنگ در اذهان عمومی رو مطرح و مقایسه کنم، که غلط بود.
از همگی عذرخواهی میکنم.
هنوز ; ۲۵ ساله/کارشناسی ارشد صنایع/تهران
مطالب خوب و ارزشمند خدا به شما عزت بده
هر وقت مطالبی راجب حضرت خدیجه (س) نوشته می شود من با دقت بیشتر
می خوانم چون اطلاع زیادی از زندگی ان بانو ندارم
فکر می کنم به هر مسلمان واجب است که دینش را بشناسد واز شما تشکر می کنم