ثبت نام دوره جدید کلاس مجردها خرداد ۱۴۰۲

سلام با تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیة و الثناء

عزیزان لازم است قبل از تکمیل فرم ثبت نام، این توضیحات را با حوصله و دقت بخوانید.

 


کلاس مجردها را امروزه خیلی ها می شناسند اما برخی هم تصوری نادرست برمبنای اسم کلاس، از آن دارند؛ به این معنا که تصور می‌کنند: «مجردهای آماده ی ازدواج یا به قول قدیمی‌ها جوانان دمِ بخت، با هر سن و سالی در کلاس مجردها شرکت می‌کنند تا همسر پیدا کنند!» خب این تصور غلط است و با واقعیتِ کلاس مجردها تفاوت بسیاری دارد. به تعبیری کلاس مجردها یک تریبون آزاد یا کرسی آزاد اندیشی است و یک مجال برای شنیدن و تأمل کردن است و فرصتی برای رشد و تربیت اجتماعی با نگاه دینی و فرهنگی فراهم میکند و هر جوانی که در این کلاس شرکت کند و منفعل نباشد حتما تغییر می کند و رشد می‌کند؛ نه تنها به این دلیل که در لحظه با واکنش های واقعی از سوی افراد واقعی روبرو می‌شود (برخلاف فضای مجازی! و بر خلاف تعاملات مصنوعی و پر از تعارفِ دور از صداقت)، بلکه به دلایل مختلف و متنوع که همه دست به دست هم می دهند و فکر و ذهن فرد را در موضوعات مختلف به خود مشغول می کند.

در این دوازده سال بارها از خود بچه‌های کلاس مجردها در باب لطف و تشکرشان از کلاس؛ در مورد خودشان، شنیده‌ام که از نظر والدین و اقوامشان اینها نسبت به هم‌سن و سالهای خودشون در فامیل یا جمع دوستان؛ اجتماعی‌تر، پخته‌تر، رشدیافته‌تر و متمایز هستند. و تنوع و تکرار این بازخوردها را اغلب بچه‌ها نیز شنیده‌اند.

کلاس مجردها کلاس همسریابی یا همسان گزینی یا هرچیزی مثل این نیست 

و در هر دوره افرادی که به این نیت ثبت نام می کنند پس از یکی دو جلسه انصراف می دهند. بله این کلاس در تربیت فردی فرد و در آموختن مهارت انتخاب همسر به او کمک می کند اما هدف اصلی یا کارکرد ویژه این کلاس این نیست.

عزیزانم من تصمیم دارم در کلاس آموزش بدهم که «چگونه همسر انتخاب کنید» و «خطاهای رایج در انتخاب همسر را تشریح کنم» و... اما چون روش تدریسم تعاملی و پویاست و قصد تربیت دارم و میخواهم غیرمستقیم این نگاه از بالا به پایین به دیگران را تقبیح کنم و احترام به خرد جمعی را آموزش بدهم و چند دلیل دیگر؛ انتخاب مباحث را به عهده همه افراد یا اکثریت کلاس می‌گذارم و برخی جلسات اصلا یک کلمه هم از ازدواج و انتخاب همسر بحثی مطرح نمیشود! و موضوعات دیگر مطرح میگردد و ساعتها با هم حرف می زنیم. خیلی رئال و واقعی و غیر نمایشی

برای شرکت در این کلاسِ تماما رایگان و همیشه رایگان باید ثبت نام کرد و پس از مصاحبه و پذیرش وارد کلاس شد. بله مثل هیئت و بسیاری جلسات و همایش‌ها، عمومی نیست که افراد از سنین مختلف؛ پیر و کودک و میانسال و متاهل و مجرد شرکت کنند! این کلاس ضوابط و شرایط خاص و کمی سخت‌گیرانه دارد.

 

در اغلب ایام سال در ملاقات‌هایم با مردم در مجالس مذهبی و اماکن عمومی یا در فضای مجازی در خصوص زمان و نحوه ثبت‌نام کلاس مجردها سوال مطرح می شود و توضیح می‌دهم. و از خرداد سال ۱۳۹۰ که اولین ثبت‌نام کلاس مجردها انجام شد تا تا امروز همیشه این گله بوده و هست که «... ما خبر نشدیم.» و من و عزیزان‌ گروه‌های اجرایی ادوار مختلف به این تجربه رسیده‌ایم که همین متقاضیانی که بی سر و صدا و به موقع ثبت‌نام می کنند، در کلاس هم منظم تر و همراه‌تر و در مباحث فعال‌تر و پویاتر هستند. اما هر ساله تلاش می کنم اطلاع رسانی کنم و از شما هم درخواست می کنم به دوستان و اطرافیان تان اطلاع رسانی کنید

 

به عزیزانی که تمایل دارند در دوره دوازدهم کلاس مجردها در سال ۱۴۰۲شرکت کنند، چند نکته ضروری را عرض می کنم:

 

۱. زمان ثابتِ «کلاس مجردها» روزهای یکشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰ است. لطفا در انتخاب واحدهای تحصیلی و حذف و اضافه و سایر برنامه های پیش روی‌تان؛ به نحوی برنامه‌ریزی و تنظیم کنید تا در صورت ثبت‌نام و پذیرش بتوانید در کلاس شرکت کنید.

خوب است بدانید هیچ ساعتی را در هفته نمی توان انتخاب کرد که برای همه مناسب باشد و همه موافق باشند؛ پس به این برنامه ثابت احترام بگذارید و پیشنهاد تغییر ساعت ندهید. و اگر مناسب زمان و برنامه ی شما نیست من اصراری ندارم پس لطفا ثبت نام نکنید!

 

۲تاریخ ثبت‌نامِ «کلاس مجردها» برای دوره دوازدهم؛ از دهم خرداد ۱۴۰۲ تا ساعت ۲۴ روز ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ است.وخوب است بدانید: در دوره های اول مهلت ثبت نام ۲۴ ساعت و بعضا ۴۸ ساعت بوده و حالا بیشتر از ۲۰ روز! تا عذری باقی نماند. البته زودتر ثبت نام کردن اولویت محسوب می شود.

 

۳روش ثبت‌نام در «کلاس مجردها» بسیار ساده است مثل همه ادوار، ثبت‌نام در همین وب سایت در بازه زمانی اعلام شده به صورت اینترنتی انجام می شود

سپس افراد متقاضی مثل بسیاری از دوره‌های آموزشی در هرجای این دنیای پهناور در مصاحبه حضوری جهت تطبیق مدارک و پذیرش شرکت می کنند. من در روند مصاحبه‌ها مداخله‌ای ندارم و افراد گروه اجرایی کلاس (از افراد دوره‌های قبل) با شما مصاحبه می‌کنند. این مرحله زمان‌بر و مهم است.

نکته۱همراه داشتن مدارک شناسایی و تحصیلی در جلسه مصاحبه الزامی است.

نکته۲:خوب است بدانید گروه اجرایی بر اساس یک تقسیم‌بندی و یک الگوریتم خاصی اعم از سن و رشته تحصیلی و اشتیاق و ... تعدادی از متقاضیان را پذیرش و تعدادی را در لیست انتظار قرار می دهند و به تعدادی هم که پذیرفته نمی‌شوند صریحا اعلام می‌کنند.

از نشانه های رشدیافتگی و بالندگی یک جوان کنارآمدن و قبول کردن نتایج این مرحله است.

نکته۳: اما اگر به روند مصاحبه اعتراضی دارید با مسئول گروه مصاحبه مودبانه و متین مذاکره کنید و اگر به نتیجه نرسیدید می توانید به یکی از منشی های زندگی بهتر بگویید که به عنوان پیام شما به من اعلام کنند. ۰۲۱۲۲۵۰۵۳۹۶

 

۴ .محل تشکیل «کلاس مجردها» در هفت دوره اول، اغلب تالار ایوان شمس در ابتدای اتوبان کردستان بود و هرازگاهی هم در دانشگاه تهران و سایر دانشگاههای شهر تهران تشکیل می شد؛ ولی پاتوق اصلی تالار ایوان شمس بود. كه در اوایل دوره هشتم، توسط معاونت شهرداری تهران با اصرار و سماجت عجیب شهرداری وقت تهران از برگزاری کلاس در پاتوق مذکور ممانعت شد و کلاس ناچار تعطیل شد تا جای جدیدی پیدا کنیم. من موضوع را در اینستاگرامم اطلاع رسانی کردم  و واکنش اعتراضی تقریبا گسترده ای هم در پی داشت از جمله تقریبا تمامی برنامه های زنده تلویزیونی در فردای آن روز به این رفتار نسنجیده شهرداری اعتراض کردند. (لینک +)

در دو دوره قبل کلاس مجردها اغلب در سالن‌ حوزه هنری و گاهی به دعوت دانشگاه ها، در سالن های اصلی دانشگاه برگزار شد. هنوز هم محل برگزاری قطعی نشده و برخی دانشگاهها مبالغ زیادی را از من برای برگزاری این کلاسِ رایگان، مطالبه می‌کنند. به هرحال این موضوع از مشکلات من است که پیگیری خواهم کرد اما شما بدانید که محل برگزاری کلاس هم مانند زمان قابل تفاهم صد در صدی نیست! پس هرجا تشکیل شد منظم شرکت کنید.

هرچند انتظار دارم خانواده‌ها فرزندان جوان‌شان را در این رفت و آمد همراهی یا حمایت کنند، اما در دوره‌های اول تعدادی تاکسی بانوان و تاکسی های بیسیم و بعدا تاکسی‌های اینترنتی و یا اتوبوس به مقصد ایستگاه مترو هماهنگ می کردیم ولی تذکر مکرر بچه ها در خصوص محدوده سنی بچه های کلاس که همگی جوان و اغلب در ترددهای روزمره خود مستقل هستند و نیز بی هزینه و رایگان بودن کلاس، همه می توانند به تناسب شرایط، تمهیدی برای آمدن و رفتن خود بیاندیشن؛ من از هماهنگی های دوره های اول دست برداشتم. بچه ها هم قرار شد یکشنبه محتاط‌تر بیایند و برود و مثلا پیاده روی و صرفه جویی را برای سایر روزها بگذارند تا من هم نگران این موضوع نباشم. این هم تاثیر گفتگو و تفاهم و احترام به استقلال جوان است.

شرمنده ام این را توضیح میدهم: ضرورت دارد جوان ها از هیجانات و عبارات و ادبیات کودکانه ای مانند «آن مکان دور است» فاصله بگیرند. و به ضرورت شرکت تان در این کلاس فکر کنید و برای رفت و آمد برنامه ریزی کنید. 

اگر این کلاس برای کسی ضرورت داشته باشد یا علاقه داشته باشد اصلا این حرفها به ذهنش هم خطور نمی‌کند. اطلاع دارید برخی جوان های مشتاق تماشای فوتبال با سن و سال شما و بعضا حتی با جیب تقریبا  خالی، از اقصی نقاط تهران و یا از شهرهای بسیار دور ایران مانند یکی از مناطق ساحلی خلیج همیشه فارس، برای تماشای یک بازی فوتبالِ معمولا صفر-صفر به تهران و ورزشگاه آزادی می آیند و شب را بیرون از ورزشگاه می خوابند احوال اشتیاق این جوانان را با خود مقایسه کنید و غر زدن را کنار بگذارید.

راستی دانشگاه شریف در غرب تهران، دور نیست؟ دانشگاه علم و صنعت در شرق تهران چطور؟ و یا دانشگاه هاروارد؟ و یا دانشگاه ام آی تی؟ پس این مقیاس و مقایسه مربوط به دبستان است نه بزرگانی مثل شما.

اما به هر حال خودتان بررسی و ارزیابی کنید اگر آمد و رفت به این آدرس و یا سالن های دیگر که به سختی به صورت رایگان فراهم می شود، برای‌تان مقدور نیست، ثبت نام نکنید! چرا که این موارد قابل مذاکره نیست.

 

۵روش تدریس در «کلاس مجردها» روخوانی یک متن تکراری و یا جزوه گفتن و یا ارائه‌ی پاورپوینت نیست. سخنرانی هم نیست! روش تدریس بحث است و لازم است فعال و پویا مشارکت کنید.

«کلاس مجردها» مثل کلاس هایی که تا کنون دیده اید نیست. نقش شما در آن پررنگ تر از کلاس های دیگر است. پس باید حواس تان کامل جمع باشد! موبایل‌تان خاموش باشد! کنار دوست تان ننشینید! حتی یادداشت هم نکنید! در لحظه تفکر کنید، در ذهن تان ارزیابی و نقد کنید و اظهارنظر جرأت‌مندانه‌ی محترمانه و جدل احسن برای فهم بهتر.

 «کلاس مجردها» بیش از آن که یک کلاس آموزشی باشد یک کلاس تربیتی است.

 تمرینی است برای تفکر خلّاق و نقّاد

همه با هم درگیر فهمیدن و دانستن می شویم و اگر کسی در تمام زمان کلاس تمرکز و هوشمندی کافی را به خرج ندهد، از کلاس کم بهره می مانَد و شاید خسته شود. و مرا هم خسته کند! پس اگر حوصله اش را ندارید و یا این روش را نمی پسندید ثبت نام نکنید!

۶شماره پنج را خواهش می کنم یکبار دیگر بخوانید. و لحن مرا مهربانانه و قاطع تصور کنید. خیلی مهربانانه با ایموجی لبخند.

 

۷موضوعِ «کلاس مجردها» انحصارا مباحث مرتبط با ازدواج و انتخاب همسر نیست چرا که از آغاز یعنی اولین جلسه اولین دوره تاکنون مهم ترین عامل انتخابِ موضوع جلسات خردِ جمعی بوده و خواهد بود.

دقت بفرمایید! همیشه در آغاز هر دوره‌ای در نظر دارم مباحث انتخاب همسر را منظم و پی در پی بیان کنم اما تا کنون به غیر از آن و نیز پاسخ به سوالات کوتاه و مشاوره های افراد پای میکروفن که مورد نظر عقل جمعی کلاس بوده، به موضوعات مختلف و متنوعی به انتخاب اعضای کلاس پرداخته ایم. بحث هایی پرنشاط، پویا و جذاب که برای خود من هم شادابی و تازگی بهمراه داشته و دارد. مثلا غیرت دینی، عشق، هشدارهای اساسی در انتخاب همسر و برخی ریز مهارت های انتخاب همسر، جهاد لسانی، امام، ولایت فقیه، دفاع مقدس، نسل و موالید(البته دوازده سال قبل)، شیعه، ایمان و کفر، بهشت، مرجعیت و نقش روحانیت در انقلاب اسلامی ،  هدف و آرزو، موج حمایت از دین، شکست عشقی، خیریه، جوانی فصل قرار و بی قراری، صدقات، خودکارآمدی، تناسب بین عقل و عشق در انتخاب، حب وطن، تربیت فرزند، مشکلات دختران در سنین بالا، سوگ و فراق، از دست دادن پدر و تأثیر آن برفرزندان، شناخت و مدیریت احساسات و هیجانات،زیارت اربعین، انعطاف پذیری، نشاط در عبادت، انجام مستحبات، دلایل مخالفت خانواده با تصمیمات فرزندان، احترام به پدر و مادر، استقلال و وابستگی، تصویر ذهنی غلط از خواستگار، هفتم صفر، عزت نفس، نقش رسانه در تربیت جامعه، روابط متقابل، سهم ما در معضلات اجتماعی، نظم فکری، تقوا و اخلاص، احترام به خود، مهربانی و جهاد تبین و خیلی موضوعات دیگر.

 

۸قانون در «کلاس مجردها» بسیار مهم است. این کلاس مانند برخی تجمعات یا جلسات، تفننی و سَرسَری نیست؛ هرچند بنابر اقتضای جلسات جوانان فضا معمولا شاداب و پرنشاط است اما روح حاکم بر کلاس یک جدیت و نظام مندی روشنی دارد. به یک تعبیر؛ کلاس برای خودش نظم و قاعده و قانون دارد هرچند ساده و اندک اما بسیار مهم. مثل همین ثبت نام اینترنتی و مصاحبه حضوری

 

۹توجه به این نکته‌ مهم است: اگر ادب مثال زدنی، انگیزه ی بالا برای دانستن، حوصله و متانت و البته اخلاص و طهارت این جمع ارزشمند از پاک‌ترین جوانان و دانشجویان فرهیخته، نخبه و فعال نبود، هرگز "کلاس مجردها" پا نمی گرفتجسارتا اگر خیلی عجول و یا خیلی زودرنج هستید و یا حال و حوصله‌ی فضاهای چالشیِ ملزم به صبر و تابآوری و خودداری از قضاوت را ندارید ثبت نام نکنید!

۱۰سن و سال تولداز آغاز قرارمان این شد که این کلاس ویژه ی جوانان و مجردها باشد؛ بنابراین ۱از پذیرش متأهلین و افرادی که تجربه ی طلاق دارند، معذوریم۲بنابر ملاحظات عدیده، محدوده‌ی سنی جوان را با تعاریفی مانند ۱۸ تا ۳۵ سال منطبق نکردم و برای هر دوره شرایط سنی تعیین کرده ایم و بازه سنی شرکت کنندگان در دوره دوازدهم

آقایان    ۷۵ تا ۸۳ و

خانمها  ۷۳ تا ۸۴

 

تبصرهبه پیشنهاد گروه اجرایی کلاس؛ فقط دانشجویان مقطع دکتری؛ متولدین سالهای ۷۱ و ۷۲، هم می توانند ثبت نام کنند.

 

۱۱کسانی که در ادوار گذشته عضو کلاس بوده‌اند، همیشه به روی چشمم جای دارند و اگر به هر علتی از کلاس بازمانده اند در صورتی که احساس ضرورتی برای شرکت در ادامه این دوره دارند با گروه اجرایی حضوری مذاکره کنند و یا با تلفن زندگی بهتر تماس بگیرند و از تکمیل فرم خودداری کنند.

 

۱۲تشکر و سپاساز همه اهالی کلاس مجردها؛ عزیزان و نورچشمی های گرامی؛ آقا پسرها و دختر خانم های متدین و باوقار و دلسوز  و مهربان به ویژه تمامی اعضاء گروه اجرایی با روحیه جهادی مثال زدنی و شوق به یادگیری، از همان روزهایی که سنگ بنای کلاس مجردها در پرسش و پاسخ های ظهرهای ماه مبارک رمضان، در بالکن مسجد عمار گذاشته شد؛ روزهایی که عدد جوان های آن جمع به ۱۵ نفر هم نمی رسید تا امروز. از تک تک شما تشکر می کنم؛ بیش از قبل برایم محترم و عزیز هستید و مثل همیشه برای همه تون دعا می کنم

از والدینی که به کلاس سر زدند و گاهی فرزندانشان را همراهی کردند نیز متشکرم.

و خدا را برای این توفیق بسیار شکر می کنم. الحمدلله رب العالمین

 

 لازم است تکرار و تصریح کنم از ابتدا کلاس مجردها و کارگاه خانواده نوپا رایگان بوده و هست.


«««لینک ثبت نام»»»

 

پی نوشت

در تکمیل فرم ثبت‌نام ، به پاسخ دادنِ دقیق و محترمانه و رسمی توجه کنید. گروه اجرایی به تک تک پاسخ ها دقت می کنند و برخی  به دلیل نوع پاسخ هایشان در این مرحله رد می شوند و یا در اولویت قرار نمی گیرند

در گوگل در مورد کلاس مجردها سرچ کنید و عکس و فیلم و اخبار مربوط به آن را حتما ببینید حتی اجمالا.

سوالی داشتید کامنت ها را ببینید اگر شبیه سوال تان را پاسخ نداده بودم، بپرسید.

 

به پیشگاه حضرت صدیقه طاهره صلوات