ثبت نام دوره تازه کلاس مجردها

ثبت نام دوره تازه کلاس مجردها

سلام با توجه به ظرفیت ثبت‌نام بسیار محدود دوره جدید یعنی دوره دوازدهم، چون تعداد قابل ملاحظه‌ای از اعضا دوره یازدهم هم به دوره بعد منتقل می شوند؛ برای این دوره جدید، افراد جدید صرفا از طریق لیست انتظار ثبت نام می شوند وبه تدریج مصاحبه و پذیرش می‌شوند و این روند ادامه دارد. تمامی این مراحل و کل کلاس مجردها رایگان بوده و هست....برای اطلاع بیشتر ادامه مطلب را بخوانید.
ادامه مطلب
يکشنبه , ۱۵ بهمن ۱۳۸۵ ساعت ۱۵:۲۲

 

براساس آخرين آمار كه در سال( 2005 م ) توسط وزارت برنامه و بودجه كويت انتشار يافته جمعيت كويت به 2213403  نفر مي رسد.  و طبق آمار مركز تبليغي دعوت به اسلام جمعيت غير مسلمان حدود 500 هزار نفر مي باشند كه اگر اين رقم را از جمعيت كل كويت كسر نمائيم جمعيت مسلمان يك مليون و هفتصد هزار نفر مي باشند.
.

 

مسلمانان اكثراً از اهل سنت و مذهب مالكي دارند كه حدود 70%جمعيت كويت را تشكيل مي دهند و 30% جمعيت حدود 600 هزار نفر مسلمان شيعه مي باشند  كه از اين تعداد حدود 70 هزار نفر ايراني مي باشند.
در كويت بيش از 200 مسجد آباد وجود دارد كه 135 مسجد مربوط به اهل سنت و حدود 65 مسجد مربوط به شيعيان است.
طبق بعضي آمار حدود 800 حسينيه ،  تكيه و ديوانيه كه عمدتاً مركز سوگواري و تبليغ تشيع است در كويت موجود مي باشد كه 125 حسينيه بزرگ و رسمي و داراي مجوز است و بقيه همان ديوانيه ها يا حسينيه هاي خانگي مي باشد.  سخنراني ها و مراسم در اين حسينيه ها  (جز چند مورد  به زبان فارسي) به زبان عربي است
کویتی ها به تالار ملاقات و گفتگو دیوانیه می گویند . اکثر شخصیتهای مذهبی، اجتماعی و سیاسی در منزل خود دیوانیه ای دارند با برنامه مشخص (مثلاً دوشنبه ها از ساعت 18 – 20 )در آن حضور دارند و افراد دیگر برای ملاقات، طرح مسائل و حل اختلافات و امروزه برای لابی های سیاسی با صاحب دیوانیه در آن شرکت می کنند .
دیوانیه ها محل مناسبی برای مهمانی ها، عروسی، اعیاد و عزادار نیز هستند .

شیعیان که از هر امکانی برای ترویج و تعظیم شعائر اسلامی بهره می برند، از دیوانیه هم برای مجالس روضه خوانی، توسل و سخنرانی استفاده کردند و نقطه شروع تشکیل و تاسیس حسینیه در کویت همین دیوانیه ها بودند و در ایام محرم و صفر در این دیوانیه ها مجالس عزاداري امام حسین (ع) را برگزار مي كردند.خانواده هاي معروف كويتي هر كدام حسينيه مخصوصي داشتند و به نام خود نام گذاري مي كردند؛ همچون ديوانيه(حسينيه) سيد علي موسي ، التقي  ، حاج محمد شفيع آخوند ،  علي اسماعيل جمال و غيره.
بيش تر اين ديوانيه ها (حسينيه ها) در مناطق الشرق ،  الصوابر و القبله قرار داشتند ، ولي به مرور زمان به خارج از سور قديم كويت منتقل و در مناطق الميدان ، الدسمه و الدعيه احداث شدند.
امروزه در جاي جاي كويت حسينيه ها به فضل و لطف اهل بيت عترت و طهارت(ع) ديده مي شوند و در مناطق پر جمعيتي چون المنصوريه ، الدعيه ، الدسمه ، الشرق و الرميثيه داير و مجالس عزاداري حسيني در دهه اول ماه محرم درآن ها برگزار مي شود.
قديمي ترين حسينيه هاي كويت ، الجعفريه و سيد عمران هستند. در كتاب "از اينجا كويت آغاز مي شود" آمده است:
"حسينيه سيد عمران در سال 1818 تأسييس شده است.اين حسينيه در آغاز ديوانيه أي در كوي بحريني ها در منطقه ميدان شرق بيش نبوده است.
حسينيه جعفريه نيز در سال 1825 تأسيس و امروزه به نام مادر حسينيه ها معروف شده است.  با تلاش دولت و مردم كويت حسينيه هاي متعددي در جاهاي مختلف اين كشور تأسيس شد. ديگر حسينيه رسمي دركويت حسينيه معرفي است كه در سال 1905 تأسييس شد ، به دنبال آن حسينيه خزعليه در سال 1916 و آل ياسين در 1919 و بلوچ ها در منطقه الجابريه و سيد محمد الحسيني در سلوى و سيد خلف در الرميثيه ، يكي پس از ديگري تأسيس شدند. حسينيه هاي مخصوص زنان نيز در مناطق مختلف كويت يكي پس از ديگري ساخته شدند\".  

حسينيه جعفريه (تأسيس 1825)
حسينيه جعفريه اولين حسينيه رسمي در كويت به شمار آمده و لقب مادر حسينيه ها را به خود اختصاص داده است.
اين حسينيه كه تاريخ كويت را در دل خود جاي داده است ،  در سال 1825 در يك خانه كوچك وقفي داير گرديد و 25 سال پيش توسط مرحوم آيت الله حاج ميرزا علي حائري   وقف رسمي شد. وي سرپرستي اين حسينيه را د ردوران حيات خود بر عهده گرفت و پس از فوت سرپرستي آن به برادرش ميرزا حسن حائري  واگذار شد.پس از وي فرزندش مرحوم حاج ميرزا عبدالرسول احقاقي اين سرپرستي را برعهده گرفت. حسينيه جعفريه تنها حسينيه أي در كويت است كه به طور روزانه و در طول ايام سال مجالس حسيني و وعظ داير مي كند.(با تفكر شيخيه)
در گذشته حكام و افراد خاندان حاكم كويت به اين حسينيه رفت وآمد داشته و اين مكان مركزي براي تجمع هيئت روئيت هلال ماه مبارك رمضان و هلال عيد فطر بود و مردم كويت نيز با اين سنت خوي گرفته اند.ضمناً مردم كويت از ديرباز در جوي آكنده از محبت و مودت و وحدت زندگي كرده ، از هرگونه مسائل تفرقه انگيز مذهبي دوري مي نمايند. علماي زيادي در اين حسينيه به دور از هرگونه حساسيت مذهبي با حكام و مسئولين كويت ملاقات مي كردند.

حسينيه سيد عمران (سال تأسيس 1839)
اين حسينيه توسط مرحوم سيد علي احمد موسوي بعد از اينكه از بحرين آمد ودر كويت سكونت گزيد تأسيس شد.  اين حسينيه در آغاز در منطقه الشرق داير ودر سال 1963 به بنيدالقار در سال 1985 به منطقه الدسمه منتقل گرديد.


حسينيه معرفي (تأسيس 1905)
 حسينيه معرفي اولين حسينيه أي است كه از زمان تأسيس تا بحال تغيير مكان نداده است مؤسس اين حسينيه مرحوم حاج محمد حسين بن نصرالله بن محمد رفيع معرفي(بهبهاني الاصل) مي باشد.  وي اين حسينيه را به قصد حوزه علميه و برگزاري مجالس حسيني وتدريس علوم مختلف اسلامي بدون دريافت هر گونه هزينه تحصيلي تأسيس نمود طلبه اين حسينيه با مسائل ديني  ، اخلاقي  ، ادب ،  معارف اسلامي واحكام شرعي آشنا مي شوند.

حسينيه آل ياسين (تأسيس1909)
اين حسينيه در آغاز امر ديوانيه اي بود كه به منزل خاندان حاج ياسين حداد واقع در منطقه صوابر قديم ملحق بوده ودوشنبه شبها مجالس وعظ برگزار مي كرد. ملا حسن موسي اولين خطيب اين حسينيه بود. بعد از وي عبدالرزاق البصير كه شاگرد ملا موسي بوده است اين وظيفه را بر عهده گرفت.  اين حسينيه عليرغم شرايط سخت ، به فعاليت خود ادامه داده ودر نيمه سالهاي دهه پنجاه ، مرحوم حاج ميرزا علي حائري با گردآوردن فرزندان سه گانه حاج ياسين حداد واخذ اجازه ساختمان كنوني اش رااحداث كرد.  اين ساختمان در عيد غدير 1969 توسط ميرزا حسن احقاقي حائري افتتاح گرديد واز آن تاريخ تا بحال مجالس وعظ بطور روزانه در آن داير مي باشد.

حسينيه الجديده يا حسينيه خزعليه (تأسيس 1913)
اين حسينيه با كمك حاج ابراهيم علي معرفي ، حاج عبدالكريم معرفي ، حاج علي استاد بهبهاني وحاج عبدالكريم ابل احداث گرديد.
شيخ مبارك نيز با تهيه الوارهاي اسكلت چوبي سقف حسينيه در احداث اين مركز سهيم شد وشيخ جابر مبارك نيز با خريداري والحاق منزل ملكي شيخه موضي الدعيج الصباح به حسينيه در اين امر سهيم شد.
قطعه زمين مجاور حسينيه نيز پس از خريداري به ساختمان حسينيه ملحق شد وشيخ عبدالله السالم الصباح با مبلغ 50 هزار روپيه وشيخ صباح الناصر الصباح با مبلغ 30 هزار روپيه در توسعه اين حسينيه سهيم شدند.
شيخ خزعل (حاکم خوزستان) طي پيشنهادي خواستار تأسيس واحداث اين حسينيه شد ووجه تسمیه نیز به این دلیل است وي با مبلغ 10هزار روپيه در اين امر سهيم شد.  اين مكان حسينيه تا به امروز در پشت ساختمان بازار بورس كويت در ساختمان جديد خود داير است.

حسينيه كاظمين (البكاي )( سال تأسيس 1915)
مدركي دال بر تاريخ  تأسيس اين حسينيه وجود ندارد ،   ولي گفته مي شود كه قطعه زميني در منطقه الشرق خريداري شده وپس از مدتي متروك ماندن وفوت مالك تبديل به محلي براي اقامت زائران احسائي عتبات عاليات در عراق شده ودر دوران شيخ مبارك الصباح ، حاج علي الصالح دست به احداث اين حسينيه در سالهاي 1896-1915 در آن زمين زد. مكان سابق اين حسينيه در منطقه الشرق بود ولي بعداً منطقه الشعب يعني مكان كنوني منتقل شد.  ضمناً ساختمان حسينيه در سال 1916 مورد نو سازي وترميم قرار گرفت.

حسينيه احمد عاشور(تأسيس 1924)
اين حسينيه در آغاز امر در منطقه ميدان در نزديكي حسينيه معرفي تأسيس شد.  مؤسس اين حسينيه مرحوم حاج حسن عاشور وتني چند از مؤمنين خير خواه با هدف ايجاد مركزي براي تجمع اهل تشيع وتدريس امور ديني ودنيوي بوده است.  اين حسينيه در آغاز مدرسه أي براي خردسالان وبزرگسالان بوده ولي بعدها از منطقه ميدان به بنيدالقار منتقل شد.  حاج احمد عاشور بخش بيروني حسينيه راپس از برخي تغييرات به آن ملحق كرد.

حسينيه اشكنانيها :
اين حسينيه يكي از حسينيه هاي مهم , آبرومند و بسيار زيبا و مدرن شيعيان كويت است.كه عمدتاً برنامه ها و سخنراني های آن به زبان فارسي اجرا مي شود و همه ساله به مناسبتهاي ماه محرم ، صفر ،رمضان ، شعبان و ايام فاطميه خطبا و وعاظ فارسی زبان را از ايران دعوت مي كنند و يكي از حسينيه هاي پررونق مي باشد.
باني اين حسينيه يكي از تجار محترم اشكناني مرحوم حاج احمد اشكناني(اشكنان از توابع لارستان استان فارس مي باشد) مي باشد و فعلاً مديريت و توليت آن بدست اين خانواده ایشان و هيئت امنا مي باشد.

 
     ساير حسينيه ها
 
1.    حسينيه كربلائيه    الدعيه
2.    حسنيه آل رسول    الرميثيه
3.    حسينيه بوحمد    الدعيه
4.    حسينيه آل ياسين    المنصوريه
5.    حسينيه الامام الحسين(ع)     سلوى
6.    حسينيه امام الرضا(ع)     القرين
7.    حسينيه الامام المرتضى(ع)    الدسمه
8.    حسينيه الامام المهدي(عج)    الرميثيه
9.    حسينيه صيرفي    القرين
10.    حسينيه الامام الهادي(ع)    القرين
11.    حسينيه امير المؤمنين(ع)    الدسمه
12.    حسينيه الجديده    الشرق
13.    حسينيه شيخ اوحد    المنصوريه
14.    حسينيه زين العابدين    الرميثيه
15.    حسينيه القلاف    حولي
16.    حسينيه صباح شبر    الدسمه
17.    حسينيه الامام شيرازي    بنيدالقار
18.    حسينيه دشتي    صباح السالم
19.    حسينيه قبازرد    الرميثيه
20.    حسينيه جعفريه    الصوابر
21.    حسينيه حيدريه البحراني      شارع عمان
22.    حسينيه فاطمه الزهراء    الرميثيه
23.    حسينيه  الزهراء    المنصوريه
24.    حسينيه السجاديه    الرميثيه
25.    حسينيه السماك    الدعيه
26.    حسينيه بن نخي    شارع عمان
27.    حسينيه علي الاكبر    سلوى
28.    حسينيه الهاشميه     شارع عمان
29.    حسينيه الحاج غانم    الدعيه
30.    حسينيه المعرفي    الشرق
31.    حسينيه بوعليان    الدعيه
32.    حسينيه السيده رقيه    الرميثيه
33.    حسينيه عباس المطوع    المنصوريه
34.    حسينيه العباسيه    المنصوريه
35.    حسينيه الهاشميه    الصليبيخات
36.    حسينيه الهزيم    المنصوريه
37.    حسينيه جمدار    السالميه
38.    حسينيه علي المويل    السالميه
39.    حسينيه دار الحسين (ع)     الضاحيه
40.    حسينيه شعبان    الشرق
41.    حسينيه سيد الشهداء(ع)    الصليبيخات
42.    حسينيه الامام العسكري(ع)    الجابريه
43.    حسينيه قمر بني هاشم    الرميثيه
44.    حسينيه علي الامير    العديليه
45.    حسينيه ابوذر الغفاري    الشعب
46.    حسينيه النصار    الشعب
47.    حسينيه حسن القطان    الصليبيخات
48.    حسينيه السبطين    الرميثيه
49.    حسينيه احمد الصائغ    الشعب
50.    حسينيه الحجه    القرين
51.    حسينيه عباس خورشيد    الرميثيه
52.    حسينيه العلويه    الرميثيه
53.    حسينيه ابوسراج    الجابريه
54.    حسينيه الشاميه    الشاميه
55.    حسينيه العباسيه    الدوحه
56.    حسينيه السيد هادي    الدسمه
57.    حسينيه بن نعمه    الدعيه
58.    حسينيه دار التوحيد    الصليبيخات
59.    حسينيه الامام الكاظم(ع)    مبارك الكبير
60.    حسينيه الاحمدي    الاحمدي
61.    حسينيه الحرز    المنصوريه
62.    حسينيه القردان    المنصوريه
63.    حسينيه مأتم الشباب    البيان
64.    حسينيه الفاطميه    خيطان
65.    حسينيه الموسوي    الشرق
66.    حسينيه شمالي    الدعيه
67.    حسينيه الصفار    القرين
68.    حسينيه الصيدلي    الجابريه
69.    حسينيه محمد الصفار    العدان
70.    حسينيه حاج محمد    الرميثيه
71.    حسينيه بلقيس    سلوى
72.    حسينيه القبندي    سلوى
73.    حسينيه الامير    كيفان
74.    حسينيه الزهراء    صليبيه
75.    حسينيه القائم(ع)    صليبيه
76.    حسينيه الامام مهدي(عج)    جابر العلي
77.    حسينيه ناجي البحراني    صباح السالم
78.    حسينيه الزينبيه    الجابريه
79.    حسينيه عاشور    بنيدالقار
80.    حسينيه بن نخي    الدسمان
81.    حسينيه الاشكنانيه    ميدان حولي
82.    حسينيه دشتي    الصليبيخات
83.    حسينيه بهبهاني    الوطيه
84.    حسينيه الحيدريه البلوشي    شارع عمان
85.    حسينيه البتول    صباح السالم
86.    حسينيه الزينبيه    بنيدالقار
87.    حسينيه العلويه    الاحمدي
88.    حسينيه الفواطم    الصباحيه
89.    حسينيه المتروك    الرميثيه
90.    حسينيه ام صادق    الرميثيه
91.    حسينيه المهديه    الرميثيه
92.    حسينيه ام حيدر    الدسمه
93.    حسينيه ام فاطمه    الدسمه
94.    حسينيه العلويه مرضيه    الرميثيه
95.    حسينيه ام عبدالرسول    الرميثيه
96.    حسينيه ام حسين    الدوحه
97.    حسينيه ام البنين    الفردوس
98.    حسينيه ام علي نجاه    الدسمه
99.    حسينيه خديجه الكبرى    القرين
100.    حسينيه سكينه بنت الحسين(ع)صباح السالم
101.    حسينيه باب المراد    صباح السالم
102.    حسينيه بي بي رباب    بيندالقار
103.    حسينيه خديجه كرم    الرميثيه
104.    حسينيه الهادي    الدسمه
105.    حسينيه ام حسن    الرميثيه
106.    حسينيه علويه طيبه    الجابريه
107.    حسينيه ام الساده    الرميثيه
108.    حسينيه السيده مريم    المنصوريه
109.    حسينيه سيد هاشم     الدسمه
110.    حسينيه ام بدر    الصليبيخات
111.    حسينيه عبدالرضا آتش    القادسيه
112.    حسينيه زينب الصراف    سلوى
113.    حسينيه مجلس انجليزي    السره
114.    حسينيه الموسوي    العمريه
115.    حسينيه صاحب الزمان(عج)    العدان
 
حسینیه های زنانه
البته علاوه بر حسينيه هاي مردانه كه جايي براي  حضوربانوان در آنها در نظر گرفته شده است ، حسينيه هاي مخصوص زنان نيز تأسيس گرديده است . اولين حسينيه زنانه در كويت ،حسينيه ملا زهره ظاهر است كه در سالهاي دهه چهل از دارايي هاي اين خانم وكمك برخي ازنيكوكاران كويتي تأسيس شد. اين حسينيه در آغاز در خيابان ميدان شرق تأسيس ولي بعداً  به منطقه المنصوريه منتقل گرديد .
دومين حسينيه زنانه در كويت ، حسينيه آل عيدي مي باشد ، از ديگر حسينيه هاي زنانه كويت حسينيه بي بي رباب است . در اين حسينيه ها ، مجالس سخنراني ، وعظ وميز گرد جهت ارشاد دختران وزنان با امور ديني وتربيتي و با آگاهي مادران به احكام رساله هاي عمليه ويا آشنائي با اهداف انقلاب امام حسين (ع)ويا ديگر مسائل ديني و اجتماعي برپا مي شود
برچسب ها حسینیه کویت
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
فردا
۱۳۹۰-۰۴-۱۰ ۱۵:۴۱
0
0
سلام نميدونم چرا اينجا هيچ كس نظري نذاشته ميخواستم بدونم در كشورمون ايران هم ميدونيد چندتا مسجد و حسينيه وجود داره اين يادداشت خوب را كه خوندم كنجكاو شدم بدونم در كشور خودمون چگونه است اگه ميشه طي يه يادداشت زحمتشو بكشيد.
10-4-90
naghavi
۱۳۹۱-۰۲-۱۲ ۱۲:۴۰
40
24
سلام.بسیار یادداشت جالبی بود. دست شمادرد نکند.برای من مهمه که بدونم مردم کشورهای عربی چه میزان با مسجد وحسینیه ها در ارتباط هستند وبا کشور خودمان مقایسه کنم.
راضیه تهرانی
۱۳۹۱-۰۴-۱۹ ۱۲:۴۴
80
70
سلام و دستتون درد نکنه یادداشت فوق العاده ای بود.
۲۰تیرماه۹۱
شهريار
۱۳۹۱-۰۵-۰۱ ۱۶:۴۲
0
0
با سلام و عرض ادب

آمار شگفت انگيزي است .
به اين معناكه،اگررقم 800 حسينيه رسمي و غير رسمی و 65 مسجد را در نظر بگيريم در مقابل جمعيت 600 هزار نفري شيعه به ازاء هر 693 نفر يك مسجد وحسينيه و ديوانيه وجود دارد .
واقعا بايد به تلاش شيعيان كويت احسنت گفت و از همتشان درس گرفت .
به نظرم با تمام تلاشي كه در ايران براي توسعه تفكر شيعه انجام پذيرفته باز هم در مقايسه با آمار بالا در كويت فاصله معنا داري وجود دارد. خصوصا در مناطق جنوب و جنوب شرقي و شمال شرقي و همچنين برخي از مناطق غربي واقعا تلاشي جهاد گونه به شدت احساس مي شود.
ضمنا لزوم توجه به عزاداري هاي خانگي به عنوان منشاءتقويت تفكر شيعه حسب نظر استاد محترم حاج آقاي مرادي مي توانداز طرف همه ما كارهاي عملي موثري باشد .
[البته اغلب شیعیان کویت ایرانی مهاجر یا کویتی های ایرانی الاصل هستند و حسینیه های معتبر ایرانی مانند بجستانی ها و ...کم نیستند]

خرمي
910501
از شهريار
barzegaran
۱۳۹۱-۰۵-۲۵ ۱۹:۳۰
125
20
با تشکر از استاد بزرگوار از مطلب فوق استفاده کردم
[۲۶مرداد۹۱]
1341378
۱۳۹۱-۰۶-۰۹ ۰۳:۱۴
250
55
اجرتون با خانم پهلو شکسته مدینه
فی امان رب الزهرا
بهارنارنج
۱۳۹۱-۰۶-۱۷ ۰۰:۰۸
5
0
[b]سلام [/b]

[b]جداً که دلم خواست[/b]

سپاس فراوان برای استاد عزیزم

[b]با هر حالی که بیایم تو سایت، مطلبی پیدا می کنیم که عقل و دلمون بهش خنک بشه.[/b]

چند وقتیه که دلم هوای روضه کرده، اونم از نوع هفتگی و خونگیش.

خیلی دوست داشتم خودم می تونستم بانی بشم، متاسفانه امکانش رو ندارم. خوش به سعادت کسانی که این امکان رو دارند ...

[b]برای هم دعا کنیم[/b]

بامداد جمعه 17 شهریور ماه 91 _ تهران
امیر
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۲۳:۴۹
0
0
من دیشب در امام زاده حسن سخنرانی شما رو شنیدم و وافعا استفاده کردم واز لحن صحبت وسخنرانی شما بسیار خوشم اومد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: